Deze noedelsalade met gewokte reepjes kalfsvlees is een heerlijke en snelle maaltijd die perfect is voor een drukke doordeweekse dag. De combinatie van malse reepjes kalfsvlees, knapperige noedels en frisse groenten
Noedelsalade met gewokte reepjes kalfsvlees
Deze noedelsalade met gewokte reepjes kalfsvlees is een heerlijke en snelle maaltijd die perfect is voor een drukke doordeweekse dag. De combinatie van malse reepjes kalfsvlees, knapperige noedels en frisse groenten
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500 gr kalfsvleesreepjes
- 4 eetl sojasaus
- 2 eetl sesamolie
- 1 st knoflookteen
- 1 st paksoi
- 100 gr noodles rijstnoodles
- 2 eetl sojasaus
- 2 eetl sesamsaus
- 100 gr lente-ui
Instructies
- Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Meng in een kom de reepjes met 4 eetl sojasaus, 2 eetl sesam en de gehakte knoflook. Laat even marineren. Kook ondertussen de noodles volgens de beschrijving op de verpakking. Giet na het koken op een zeefje en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Doe de gekookte noodles in een grote kom en meng met de chilipeper, gember, 2 eetl sojasaus, 2 eetl sesamolie en de gesneden lente-uitjes.
- Verwarm een koekenpan met dikke bodem, vrij hoge temperatuur. Bak hierin de gemarineerde reepjes vlees, doe dit zo snel mogelijk, ca 1,5 min. Voor het mooiste bakresultaat kun je het vlees in 2 porties bakken. Voeg de gebakken reepjes aan de noodles toe en zet de pan terug op het vuur. Bak nu de paksoi even snel aan en voeg ook aan de noodles toe en meng het geheel goed door. Verdeel de salade over 4 borden. Evt kun je de salade nog garneren met wat extra veldsla.
- Uiteraard is het lekker om die op smaak te brengen met sesamolie en sojasaus.
Trefwoord kalfsvleesreepjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!