Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Noedelsalade met gewokte reepjes kalfsvlees
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
gr
kalfsvleesreepjes
4
eetl sojasaus
2
eetl sesamolie
1
st knoflookteen
1
st paksoi
100
gr
noodles
2
eetl sojasaus
2
eetl sesamsaus
100
gr
lente-ui
Bereidingswijze
Stap 0/3 (0% voltooid)
1
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast. Meng in een kom de reepjes met 4 eetl sojasaus, 2 eetl sesam en de gehakte knoflook. Laat even marineren. Kook ondertussen de noodles volgens de beschrijving op de verpakking. Giet na het koken op een zeefje en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Doe de gekookte noodles in een grote kom en meng met de chilipeper, gember, 2 eetl sojasaus, 2 eetl sesamolie en de gesneden lente-uitjes.
2
Verwarm een koekenpan met dikke bodem, vrij hoge temperatuur. Bak hierin de gemarineerde reepjes vlees, doe dit zo snel mogelijk, ca 1,5 min. Voor het mooiste bakresultaat kun je het vlees in 2 porties bakken. Voeg de gebakken reepjes aan de noodles toe en zet de pan terug op het vuur. Bak nu de paksoi even snel aan en voeg ook aan de noodles toe en meng het geheel goed door. Verdeel de salade over 4 borden. Evt kun je de salade nog garneren met wat extra veldsla.
3
Uiteraard is het lekker om die op smaak te brengen met sesamolie en sojasaus.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.