Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Oester met lauwwarme quinoa salade en zoete aardappel
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsoester
4
eetlepels
olijfolie
3
eetlepels
limoensap
1
eetlepel
Ras el hanout kruiden
500
gram
zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
500
gram
quinoa
1.5
liter
groentebouillon
1
klontje roomboter
2
handjes verse spinazie
100
gram
hazelnoten geroosterd in de oven en daarna fijngehakt
1
rode ui in halve ringen gesneden
2
eetlepels
munt fijngehakt
Balsamico reductie voor garnering
Bereidingswijze
Stap 0/4 (0% voltooid)
1
Marineer het vlees in de helft van de olijfolie, limoensap, peper en zout en de Ras el hanout kruiden en laat minimaal 1 uur inwerken. Verwarm de oven voor op 175°C. Leg de hazelnoten op bakpapier op een bakplaat. Doe de hazelnoten in de voorverwarmde oven en roer ze na 4 minuten een keer om. Laat ze in totaal 8-10 minuten roosteren. Haal ze uit de oven en laat de hazelnoten 1 uur rusten.
2
Bak de zoete aardappel in een braadpan aan met de overgebleven olijfolie en blus af met 500 ml groentebouillon. Kook de zoete aardappel verder tot beetgaar. Kook ondertussen in een andere pan de quinoa in de rest van de groentebouillon gaar. Breng op smaak met een klontje boter en de limoensap. Snij de hazelnoten fijn.
3
Meng de spinazie, hazelnoten, de rode ui en de munt door de quinoa tot een salade. Bak de oesters om en om op middelmatig vuur en hou ze mooi rosé van binnen.
4
Serveer met de quinoa salade en de zoete aardappels. Maak het gerecht af met een reductie van Balsamico.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.