
Op de BBQ: Stoofpotje van ossobuco.
Stoofpotje van ossobuco is een verrassende en hartige creatie waarin de klassieke Italiaanse ossobuco een rokerige twist krijgt.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 2 stuks plakken kalfsschenkel ossobuco
- olijfolie
- peper en zout
- 1 zoete ui
- ½ groene paprika
- 1 wortel
- 6 gepelde tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 1 takje tijm
- 1 dl witte wijn
- 1 dl blanke fond
- 1 citroen
- 1 takje bladpeterselie
Instructies
- Bestrijk de schenkels met olijfolie, kruid met peper en zout en gril aan beide zijden op de BBQ.
- Verhit een pannetje en fruit daarin de ui, de paprika en de wortel in een weinig olie.
- Voeg de schenkels toe, samen met de tomaten, de tomatenpuree en de tijm.
- Bevochtig met de witte wijn en de fond.
- Laat alles onder deksel verder garen.
- Voeg op het einde een drupje citroen toe.
- Haal het bot uit de schenkel en werk af met bladpeterselie.
- Tip: Voor de liefhebbers van het merg uit het bot: serveer het mergpijpje afzonderlijk met een lepeltje.
Trefwoord kalfsschenkel