Op de BBQ: Stoofpotje van ossobuco.

Stoofpotje van ossobuco is een verrassende en hartige creatie waarin de klassieke Italiaanse ossobuco een rokerige twist krijgt.

Op de BBQ: Stoofpotje van ossobuco.

Stoofpotje van ossobuco is een verrassende en hartige creatie waarin de klassieke Italiaanse ossobuco een rokerige twist krijgt.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 2 stuks plakken kalfsschenkel ossobuco
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 zoete ui
  • ½ groene paprika
  • 1 wortel
  • 6 gepelde tomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 takje tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl blanke fond
  • 1 citroen
  • 1 takje bladpeterselie

Instructies
 

  • Bestrijk de schenkels met olijfolie, kruid met peper en zout en gril aan beide zijden op de BBQ.
  • Verhit een pannetje en fruit daarin de ui, de paprika en de wortel in een weinig olie.
  • Voeg de schenkels toe, samen met de tomaten, de tomatenpuree en de tijm.
  • Bevochtig met de witte wijn en de fond.
  • Laat alles onder deksel verder garen.
  • Voeg op het einde een drupje citroen toe.
  • Haal het bot uit de schenkel en werk af met bladpeterselie.
  • Tip: Voor de liefhebbers van het merg uit het bot: serveer het mergpijpje afzonderlijk met een lepeltje.
Trefwoord kalfsschenkel
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven