Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Op de BBQ: Stoofpotje van ossobuco.
Stoofpotje van ossobuco is een verrassende en hartige creatie waarin de klassieke Italiaanse ossobuco een rokerige twist krijgt.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
2
stuks plakken kalfsschenkel
olijfolie
peper en zout
1
zoete ui
groene paprika
1
wortel
6
gepelde tomaten
1
el
tomatenpuree
1
takje tijm
1
dl
witte wijn
1
dl
blanke fond
1
citroen
1
takje bladpeterselie
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Bestrijk de schenkels met olijfolie, kruid met peper en zout en gril aan beide zijden op de BBQ.
2
Verhit een pannetje en fruit daarin de ui, de paprika en de wortel in een weinig olie.
3
Voeg de schenkels toe, samen met de tomaten, de tomatenpuree en de tijm.
4
Bevochtig met de witte wijn en de fond.
5
Laat alles onder deksel verder garen.
6
Voeg op het einde een drupje citroen toe.
7
Haal het bot uit de schenkel en werk af met bladpeterselie.
8
Tip: Voor de liefhebbers van het merg uit het bot: serveer het mergpijpje afzonderlijk met een lepeltje.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.