Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Schenkel in donker bier
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
1560 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
zoete aardappel
linzen van Le Puy
gesnipperd sjalotje
crosnes
bleekselderij
dragon
Voor het achterschenkelvlees:
800
gr
stuk
30
g
gefermenteerde zwarte knoflook
5
takjes oregano
5
blaadjes salie
5
g
gerookt paprikapoeder
zwarte peper
donker bier
kalfsbouillon
Bereidingswijze
Stap 0/3 (0% voltooid)
1
Marineer het vlees met de kruiden en specerijen en laat 24 uur infuseren. Bind een deel van het vlees op en gaar in een waterbad van 64°C. Braad het overige deel aan en laat langzaam smoren in het bier met de kalfsbouillon. Gaar de linzen zonder zout met het gesnipperde sjalotje en breng op smaak met gemalen zwarte peper.
2
Snijd kleine blokjes van de zoete aardappel en pof deze in de oven van 180°C. Smoor de crosnes en bleekselderij in boter. Reduceer het smoorvocht, passeer door een zeef en verfijn met de gesneden dragon.
3
Dresseer de groenten en de twee bereidingen van de schenkel op het bord en lepel er de dragonsaus bij.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.