Schenkel in donker bier

Schenkel in donker bier is een klassiek stoofpotgerecht uit de Duitse keuken. Het malse varkensschenkel wordt langzaam gegaard in een donker bier met specerijen, waardoor een smaakvol en mals gerecht ontstaat.

Schenkel in donker bier

Schenkel in donker bier is een klassiek stoofpotgerecht uit de Duitse keuken. Het malse varkensschenkel wordt langzaam gegaard in een donker bier met specerijen, waardoor een smaakvol en mals gerecht ontstaat.
Totale tijd 1 dag 2 uur

Ingrediënten
  

  • zoete aardappel
  • linzen van Le Puy
  • gesnipperd sjalotje
  • crosnes
  • bleekselderij
  • dragon
  • Voor het achterschenkelvlees:
  • 800 gr stuk achter, ontbeend kalfsschenkel
  • 30 g gefermenteerde zwarte knoflook
  • 5 takjes oregano
  • 5 blaadjes salie
  • 5 g gerookt paprikapoeder
  • zwarte peper
  • donker bier
  • kalfsbouillon

Instructies
 

  • Marineer het vlees met de kruiden en specerijen en laat 24 uur infuseren. Bind een deel van het vlees op en gaar in een waterbad van 64°C. Braad het overige deel aan en laat langzaam smoren in het bier met de kalfsbouillon. Gaar de linzen zonder zout met het gesnipperde sjalotje en breng op smaak met gemalen zwarte peper.
  • Snijd kleine blokjes van de zoete aardappel en pof deze in de oven van 180°C. Smoor de crosnes en bleekselderij in boter. Reduceer het smoorvocht, passeer door een zeef en verfijn met de gesneden dragon.
  • Dresseer de groenten en de twee bereidingen van de schenkel op het bord en lepel er de dragonsaus bij.
Trefwoord kalfsschenkel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven