Kalfsschnitzel met asperges is een klassieke en geliefde maaltijd die perfect is voor de lente. De malse kalfsschnitzel wordt gecombineerd met de delicate smaak van asperges.
Schnitzel met asperges
Kalfsschnitzel met asperges is een klassieke en geliefde maaltijd die perfect is voor de lente. De malse kalfsschnitzel wordt gecombineerd met de delicate smaak van asperges.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks kalfsschnitzel
- 600 gram asperges klasse AA
- 400 gram groene asperges
- 2 eetlepels boter
- 1 deciliter room
- 4 takjes dragon
- 2 deciliter kalfsfond
- peper en zout
Instructies
- Schil de groene en de witte asperges met een dunschiller. Kook de asperges apart van elkaar in water met zout – de groene ca. 8 minuten en de witte ca. 12 minuten. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Verhit de boter en bak de schnitzels in enkele minuten aan beide kanten mooi bruin (ze mogen iets rosé blijven van binnen anders worden ze te droog).
- Snijd de asperges in stukken, zet deze weer op met de room en breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg deze toe aan de asperges. Breng de kalfs-fond aan de kook.
- Leg de schnitzels op warme borden en lepel de kalfsfond erbij. Rangschik de asperges op de borden en serveer meteen.
Trefwoord kalfsschnitzels
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!