Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Schnitzel met asperges
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsschnitzel
600
gram
asperges
400
gram
groene asperges
2
eetlepels
boter
1
deciliter
room
4
takjes dragon
2
deciliter
kalfsfond
peper en zout
Bereidingswijze
Stap 0/3 (0% voltooid)
1
Schil de groene en de witte asperges met een dunschiller. Kook de asperges apart van elkaar in water met zout - de groene ca. 8 minuten en de witte ca. 12 minuten. Bestrooi de schnitzels met peper en zout. Verhit de boter en bak de schnitzels in enkele minuten aan beide kanten mooi bruin (ze mogen iets rosé blijven van binnen anders worden ze te droog).
2
Snijd de asperges in stukken, zet deze weer op met de room en breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van de dragon en voeg deze toe aan de asperges. Breng de kalfs-fond aan de kook.
3
Leg de schnitzels op warme borden en lepel de kalfsfond erbij. Rangschik de asperges op de borden en serveer meteen.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.