Thaise kalfsgehaktballen met kokossaus.

Thaise kalfsgehaktballen met kokossaus, een gerecht boordevol Aziatische flair. Ideaal voor een verrassend en smaakvol diner.

Thaise kalfsgehaktballen met kokossaus.

Thaise kalfsgehaktballen met kokossaus, een gerecht boordevol Aziatische flair. Ideaal voor een verrassend en smaakvol diner.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 500 g kalfsgehakt
  • 3 eetlepels Red Curry Paste
  • 1 ei losgeklopt
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine limoen
  • 4 eetlepels kokosmelk blik of pakje
  • 3 eetlepels Nam Pla Thaise vissaus of neem sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie

Instructies
 

  • Meng het gehakt met 1½ eetlepel red curry paste, het ei en het paneermeel.
  • Vorm er 8 gehaktballen van.
  • Verhit de zonnebloemolie in een diepe braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
  • Pers de limoen uit en meng het sap met de kokosmelk, de rest van de red curry paste en de vissaus (of sojasaus).
  • Voeg het kokosmengsel aan de gehaktballen toe, breng het vocht tegen de kook aan en laat de gehaktballen met de deksel schuin op de pan in ongeveer 15 minuten verder gaar worden. Geregeld keren.
  • Roer de sesamolie door de saus.
  • Lekker met witte (basmati)rijst en paksoi.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven