
Kalfsborst gevuld met appelgehakt.
Kalfsborst gevuld met appelgehakt is een hartig gerecht waarin klassieke smaken samenkomen in een verrassend jasje.
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- 750 gram kalfsborst
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 60 gram boter of margarine
- 1 kleine appel
- 200 gram kalfsgehakt
- 15 gram broodkruim vers
- 1 ei losgeklopt
- 1 pot kalfsfond
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Fruit het sjalotje met 10 gram boter.
- Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes.
- Kneed het gehakt, het sjalotje, de appel, het broodkruim en het ei met zout en versgemalen peper door elkaar.
- Snijd de borst in en vul deze met het gehakt-mengsel.
- Steek de borst dicht met cocktailprikkers.
- Dep het vlees droog en bestrooi het met peper.
- Verwarm de overige boter in een braadslede en schroei de borst in ongeveer 5 minuten rondom dicht.
- Braad de borst ongeveer 70 minuten in de oven, bedruip het tussendoor met het braadvocht.
- Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten.
- Kook het overige braadvet met de fond in, zeef de jus en breng deze verder op smaak met zout en versgemalen peper.
- Serveer de borst in plakken met de jus.
Trefwoord kalfsborst, kalfsgehakt