Kalfskoteletten met gebakken spruitjes.

Proef de volle smaak van kalfskoteletten met gebakken spruitjes – een eenvoudig gerecht boordevol smaak en structuur. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of feestelijk diner.

Kalfskoteletten met gebakken spruitjes.

Proef de volle smaak van kalfskoteletten met gebakken spruitjes – een eenvoudig gerecht boordevol smaak en structuur. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of feestelijk diner.
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 4 stuks à 175-200 g kalfskotelet
  • 750 g spruiten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 2 eetl. kappertjes fijngehakt
  • 2 eetl. citroenrasp
  • 3 theel. fijne franse mosterd
  • 3 takjes dragon fijngesnipperd
  • zout en peper

Instructies
 

  • Leg de koteletten naast elkaar in een ondiepe schaal.
  • Maak een marinade van de ingrediënten en schenk deze over de koteletten.
  • Laat het vlees, afgedekt, ±2 uur marineren in de koelkast.
  • Schep tussentijds tweemaal om.
  • Verwarm de (oven)grill of grillpan voor.
  • Grill de koteletten op het rooster ±10 tot 15 minuten, keer de koteletten halverwege.
  • Bestrijk ze tussentijds met de marinade.
  • Maak de spruitjes schoon en blancheer deze in kokend water in ±8-10 minuten beetgaar.
  • Laat ze uitlekken.
  • Verhit de overgebleven marinade in een wok of wijde hapjespan en roerbak hierin de spruitjes tot ze weer goed warm zijn.
  • Serveer de koteletten met de spruitjes en bijvoorbeeld aardappelrösti of een gepofte aardappel.
Trefwoord kalfskotelet
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven