
Kalfskoteletten met gebakken spruitjes.
Proef de volle smaak van kalfskoteletten met gebakken spruitjes – een eenvoudig gerecht boordevol smaak en structuur. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of feestelijk diner.
Voorbereidingstijd 2 uur uur
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks à 175-200 g kalfskotelet
- 750 g spruiten
- 3 eetl. olijfolie
- 2 sjalotjes fijngehakt
- 2 eetl. kappertjes fijngehakt
- 2 eetl. citroenrasp
- 3 theel. fijne franse mosterd
- 3 takjes dragon fijngesnipperd
- zout en peper
Instructies
- Leg de koteletten naast elkaar in een ondiepe schaal.
- Maak een marinade van de ingrediënten en schenk deze over de koteletten.
- Laat het vlees, afgedekt, ±2 uur marineren in de koelkast.
- Schep tussentijds tweemaal om.
- Verwarm de (oven)grill of grillpan voor.
- Grill de koteletten op het rooster ±10 tot 15 minuten, keer de koteletten halverwege.
- Bestrijk ze tussentijds met de marinade.
- Maak de spruitjes schoon en blancheer deze in kokend water in ±8-10 minuten beetgaar.
- Laat ze uitlekken.
- Verhit de overgebleven marinade in een wok of wijde hapjespan en roerbak hierin de spruitjes tot ze weer goed warm zijn.
- Serveer de koteletten met de spruitjes en bijvoorbeeld aardappelrösti of een gepofte aardappel.
Trefwoord kalfskotelet