
Kalfsstoofpot met ketjap en verse gember.
Kalfsstoofpot met ketjap en verse gember is een kruidig gerecht waarin het malse kalfsvlees langzaam gaart in een rijke saus vol Oosterse invloeden.
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- 50 gram gember verse
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 6 eetlepels sesamolie of 5 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel sesamolie
- 500 gram in plakken kalfssukade
- snufje zout
- snufje peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
Instructies
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de sukade lapjes aan beide kanten zachtjes bruin.
- Haal het vlees uit de pan.
- Bak de ui in de olie zachtjes glazig, maar niet bruin (ongeveer 3 minuten).
- Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
- Leg het vlees terug in de pan.
- Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
- Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) langzaam gaar (ongeveer 1½ uur).
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Bestrooi het stoofvlees tenslotte met de fijngehakte peterselie.
- Lekker met Basmati rijst en gekookte sperziebonen.
Trefwoord kalfssukade