Kalfsstoofpot met ketjap en verse gember.

Kalfsstoofpot met ketjap en verse gember is een kruidig gerecht waarin het malse kalfsvlees langzaam gaart in een rijke saus vol Oosterse invloeden.

Kalfsstoofpot met ketjap en verse gember.

Kalfsstoofpot met ketjap en verse gember is een kruidig gerecht waarin het malse kalfsvlees langzaam gaart in een rijke saus vol Oosterse invloeden.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 50 gram gember verse
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 6 eetlepels sesamolie of 5 eetlepel zonnebloemolie en 1 eetlepel sesamolie
  • 500 gram in plakken kalfssukade
  • snufje zout
  • snufje peper
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt

Instructies
 

  • Schil de gember en rasp het fijn.
  • Pel en snipper de knoflook en de ui.
  • Verhit de olie in een braadpan, zet het vuur laag en bak de sukade lapjes aan beide kanten zachtjes bruin.
  • Haal het vlees uit de pan.
  • Bak de ui in de olie zachtjes glazig, maar niet bruin (ongeveer 3 minuten).
  • Roer de tomatenpuree, de gember, de knoflook en de ketjap erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Schenk zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan.
  • Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) langzaam gaar (ongeveer 1½ uur).
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Bestrooi het stoofvlees tenslotte met de fijngehakte peterselie.
  • Lekker met Basmati rijst en gekookte sperziebonen.
Trefwoord kalfssukade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven