Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfstong met kappertjestapenade
Een klassiek en verfijnd gerecht met een frisse, ziltige twist. Ideaal voor liefhebbers van traditioneel kalfsvlees met karakter.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
120 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
1
zonder keelstuk kalfstong
1
ui
1
stukje foelie
1
bosje Italiaanse kruiden
2
dl
droge sherry
4
eetlepels
kappertjes
6
tomaten
50
g
zwarte olijven
Bereidingswijze
Stap 0/11 (0% voltooid)
1
Spoel de tong af met koud water en schuur het vel schoon met een doekje met 2 eetlepels zout.
2
Spoel de tong weer af en leg hem in een pan.
3
Voeg de ui met de foelie, de kruiden, de sherry, zout en 1 liter water toe aan de tong.
4
Breng het vocht langzaam aan de kook en laat de tong afgedekt in 90-120 minuten tegen de kook aan gaar worden op een vlamverdeler.
5
De tong is gaar als het puntje zacht is.
6
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de citroen uit.
7
Hak de kappertjes, de tomaatjes en de olijven grof en meng ze met de citroenrasp en wat citroensap.
8
Spoel de tong even af onder koud water en pel het vel eraf.
9
Snijd de tong in plakken.
10
Roer 2-3 eetlepels warm kookvocht van de tong door de tapenade en schep deze ernaast.
11
Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en een salade.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.