
Kalfstong met kappertjestapenade.
Een klassiek en verfijnd gerecht met een frisse, ziltige twist. Ideaal voor liefhebbers van traditioneel kalfsvlees met karakter.
Totale tijd 2 uur uur
Ingrediënten
- 1 zonder keelstuk kalfstong
- 1 ui gesnipperd
- 1 stukje foelie
- 1 bosje Italiaanse kruiden verse
- 2 dl droge sherry medium
- 4 eetlepels kappertjes
- 6 tomaten gedroogde
- 50 g zwarte olijven zonder pit
Instructies
- Spoel de tong af met koud water en schuur het vel schoon met een doekje met 2 eetlepels zout.
- Spoel de tong weer af en leg hem in een pan.
- Voeg de ui met de foelie, de kruiden, de sherry, zout en 1 liter water toe aan de tong.
- Breng het vocht langzaam aan de kook en laat de tong afgedekt in 90-120 minuten tegen de kook aan gaar worden op een vlamverdeler.
- De tong is gaar als het puntje zacht is.
- Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de citroen uit.
- Hak de kappertjes, de tomaatjes en de olijven grof en meng ze met de citroenrasp en wat citroensap.
- Spoel de tong even af onder koud water en pel het vel eraf.
- Snijd de tong in plakken.
- Roer 2-3 eetlepels warm kookvocht van de tong door de tapenade en schep deze ernaast.
- Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en een salade.
Trefwoord kalfstong