Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Tajine met pruimen
Een kruidig, langzaam gegaard gerecht uit de Marokkaanse keuken. Heerlijk zoet-hartig en perfect voor een feestelijk diner.
Voorbereidingstijd
30 minuten
Bereidingstijd
1 uur
Totale bereidingstijd
90 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
g
uien
2
teentjes knoflook
1
zakje saffraan
500
g
kalfspoulet
1
theelepel
gemberpoeder
1
theelepel
ketoembar
1
eetlepel
koriander
3
eetlepels
olie
250
g
pruimen
2
dl
runderbouillon
2
eetlepels
koriander
peper
Bereidingswijze
Stap 0/11 (0% voltooid)
1
Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
2
Pel en snijd de uien in partjes.
3
Pel de knoflook en snipper deze fijn.
4
Wel de saffraan in 2 eetlepels heet water.
5
Dep het vlees droog bestrooi met de gemberpoeder, gemalen koriander, kaneelpoeder, zout en peper naar smaak.
6
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees al omscheppend bruin.
7
Voeg de uien toe en bak ze op een halfhoog vuur 5 minuten mee.
8
Voeg de saffraan met het weekvocht, de bouillon, de pruimen en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook.
9
Stoof het vlees met het deksel op de pan in ± 90 minuten gaar.
10
Voeg vlak voor het serveren het verse korianderblad toe.
11
Lekker met rijst of couscous en gebakken pompoen.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.