Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Wraps met kalfsvleesreepjes, groenten en yoghurtsaus.
Wraps met kalfsvleesreepjes, groenten en yoghurtsaus is een frisse en lichte maaltijd waarin malse, kort gebakken kalfsvleesreepjes centraal staan.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
20 minuten
Totale bereidingstijd
20 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
400
g
kalfsmedaillons
4
grote wraps
1
rode paprika
1
courgette
1
rode ui
150
g
mais
Olie en boter
Zout en peper
<strong>Voor de yoghurtsaus:</strong>
200
ml
volle yoghurt
1
el
citroensap
1
tl
honing
1
el
fijngehakte peterselie
1
el
fijngehakte bieslook
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Haal het kalfsvlees minstens 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
2
Maak de yoghurtsaus door alle ingrediënten te mengen in een kom. Zet koel weg tot gebruik.
3
Verhit boter en olie in een passende koekenpan of wok op middelmatig vuur. Bak de kalfsreepjes kort en krachtig in 3–4 minuten rondom bruin en net gaar. Haal uit de pan en houd warm onder folie.
4
Voeg indien nodig nog een beetje olie toe en bak in dezelfde pan de ui, paprika en courgette 5–7 minuten tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Voeg op het eind de mais toe en warm kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
5
Verwarm de wraps kort in een droge koekenpan of in de magnetron.
6
Beleg elke wrap met een portie groenten, wat kalfsreepjes en een lepel yoghurtsaus. Rol op of vouw dicht en serveer direct.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.