Blinde vink, met bruine linzen en spek

Een hartig gerecht waarin de klassieke blinde vink – een sappig rolletje kalfsgehakt omhuld met dun kalfsvlees – centraal staat. Geserveerd met romige, langzaam gegaarde bruine linzen, die de diepe smaken van het gerecht prachtig opnemen.

Blinde vink, met bruine linzen en spek.

Een hartig gerecht waarin de klassieke blinde vink – een sappig rolletje kalfsgehakt omhuld met dun kalfsvlees – centraal staat. Geserveerd met romige, langzaam gegaarde bruine linzen, die de diepe smaken van het gerecht prachtig opnemen.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingredients
  

  • 4 stuks kalfs blinde vink
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram bruine linzen gekookt in water of vleesbouillon
  • 100 gram ontbijtspek in blokjes van 3 millimeter gesneden
  • 1/2 middelgrote ui fijngesneden
  • 1 worteltjes fijngesneden
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 vleestomaat gepeld en fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 glas droge witte wijn
  • zout en peper uit de molen

Instructions
 

  • Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de blinde vinken rondom goudbruin.
  • Neem de blinde vinken uit de pan en houd ze warm.
  • Fruit in de resterende olie het ontbijtspek, de wortel, ui, knoflook en tijm zonder te kleuren.
  • Voeg de tomaten, gare linzen en het laurierblad toe, giet er de witte wijn op en breng alles met zout en peper op smaak.
  • Leg de blinde vinken op het linzenmengsel en stoof het geheel onder gesloten deksel nog 15 minuten zachtjes verder gaar.
  • Lekker met couscous en gebakken courgette.
Trefwoord kalfsgehakt

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven