
Blinde vink, met bruine linzen en spek.
Een hartig gerecht waarin de klassieke blinde vink – een sappig rolletje kalfsgehakt omhuld met dun kalfsvlees – centraal staat. Geserveerd met romige, langzaam gegaarde bruine linzen, die de diepe smaken van het gerecht prachtig opnemen.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 4 stuks kalfs blinde vink
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram bruine linzen gekookt in water of vleesbouillon
- 100 gram ontbijtspek in blokjes van 3 millimeter gesneden
- 1/2 middelgrote ui fijngesneden
- 1 worteltjes fijngesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 vleestomaat gepeld en fijngesneden
- 1 laurierblad
- 1 glas droge witte wijn
- zout en peper uit de molen
Instructions
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en kleur hierin de blinde vinken rondom goudbruin.
- Neem de blinde vinken uit de pan en houd ze warm.
- Fruit in de resterende olie het ontbijtspek, de wortel, ui, knoflook en tijm zonder te kleuren.
- Voeg de tomaten, gare linzen en het laurierblad toe, giet er de witte wijn op en breng alles met zout en peper op smaak.
- Leg de blinde vinken op het linzenmengsel en stoof het geheel onder gesloten deksel nog 15 minuten zachtjes verder gaar.
- Lekker met couscous en gebakken courgette.
Trefwoord kalfsgehakt