Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfszwezerik met bietenstructuren
De krokant gebakken kalfszwezerik is rijk en romig van binnen, met een delicate, nootachtige smaak. Deze wordt gecombineerd met verschillende garnituren van biet.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
45 min
Totale bereidingstijd
1 uur
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
800
gram
kalfszwezerik
1
kg
crapaudine bieten
grof zeezout
100
ml
blanke fond
roomboter
500
gram
gecentrifugeerde rode biet
1
stuks
roodlof
1
stuks
radicchio
rode biet (halve)
chioggia biet (halve)
Voor de crumble:
200
gram
zachte boter
100
gram
bietenpoeder
100
gram
bietenextract
75
gram
suiker
25
gram
bruine suiker
150
gram
bloem
Voor het schuim:
200
ml
bietensap
50
ml
balsamico azijn
3
ml
sojalecitine
Voor de coulis:
400
gram
rode biet
150
gram
vossebessen
75
gram
suiker
Bereidingswijze
Stap 0/1 (0% voltooid)
1
Spoel de zwezerik in ijskoud water, blancheer in gezouten water en maak grondig schoon. Houd apart. Kook de crapaudine bieten in de oven gaar op een bedje van grof zeezout, pel ze en draai met de blanke fond in de blender glad. Breng op smaak. Meng de ingrediënten voor de crumble in de planeetmenger, verdeel over een siliconen matje en bak 25 minuten in de oven van 145˚C. Laat afkoelen en verkruimel verder. Kook voor de coulis de bieten met de vossebessen en een klein scheutje water gaar, haal door een zeef en voeg de azijn toe. Maak de verschillende soorten garnituren schoon, snijd naar eigen inzicht en maak lichtjes aan. Meng de ingrediënten voor het schuim, verwarm lichtjes en monteer schuimend met behulp van de staafmixer. Bak de zwezerik in de bruisende boter rondom goudbruin, kruid met peper en zout en glaceer met het bietensap. Spuit dopjes van de bietenpuree op het bord, leg er de zwezerik en de verschillende componenten bij en werk af met het bietenschuim.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.