Deze gemarineerde rib steak met knoflookbrood en meloen-fèta salade is een ware smaakexplosie die perfect is voor de zomerbarbecue. De malse rib steak, gemarineerd in een pittige marinade, wordt perfect gegrild en geserveerd met knapperig knoflookbrood en een frisse meloen-fèta salade. Een complete maaltijd die gegarandeerd indruk zal maken op je gasten!
Gemarineerde rib steak met knoflookbrood en meloen-fèta salade
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 4 gemarineerde 200 g per stuk, rib steaks
- Voor de salade:
- 700 g watermeloen zuivere vruchtenpulp
- 200 g fèta in blokjes gesneden
- 1 bos dragon in stroken
- 2 onbehandelde limoenen geperst
- 1 groene chilipeper in ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- Voor het knoflook stokbrood:
- 5 tenen knoflook fijngehakt
- 5 stelen platte peterselie gehakt
- 150 g zachte boter
- zout & peper
- 1 stokbrood ca. 250 g
Instructies
- Bereid de grill voor en laat de steaks op kamertemperatuur komen. In de tussentijd de watermeloenpulp in blokjes snijden. Doe het in een kom met alle andere salade-ingrediënten en schep het voorzichtig om.
- Meng voor het knoflookbrood de knoflook, peterselie en boter en breng het op smaak met zout en peper. Snijd het stokbrood diagonaal in plakjes van ongeveer 2 cm dikte en smeer de knoflookboter op één zijde van elk plakje.
- Rooster de steaks op directe warmte gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant en draai ze halverwege een kwartslag om een mooi grillpatroon te creëren. Laat de steaks aan het einde van de grilltijd op de rand van de grill op 65°C kerntemperatuur sudderen.
- Zodra de steaks op de grill liggen, smeer je de sneetjes brood op de rand van de grill met de boterachtige kant naar boven en braad je ze tot ze knapperig zijn. Serveer alles samen met de watermeloenen salade.
- Tip:
- Buiten het grilltijdstip kunt u ook de steaks in een pan en de knoflookbaguette in de oven op 180°C bereiden.
Trefwoord rib steak
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!