Gegrilde kalfshaas tournedos met zomerse puree

De malse kalfshaas tournedos worden gegrild tot perfectie en geserveerd op een bedje van zomerse puree met verse groenten.

Gegrilde kalfshaas tournedos met zomerse puree

De malse kalfshaas tournedos worden gegrild tot perfectie en geserveerd op een bedje van zomerse puree met verse groenten.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Kalfshaas tournados
  • 500 gr geschilde kruimige aardappelen
  • 150 gr rucola gewassen en gesneden
  • 50 gr boter
  • 50 gr zongedroogde tomaten gesneden
  • 25 gr geroosterde pijnboompitten
  • 200 gr cherrytomaten
  • 2 tenen knoflook doorgesneden
  • Tijmblaadjes
  • Rozemarijn
  • Olijfolie
  • Jus
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Haal de tournedos een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Kook de aardappelen met de knoflook, wat tijm en rozemarijn. Giet af en pureer met boter, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, wat olie van de tomaten en peper en zout naar smaak.
  • Rooster de cherrytomaten ongeveer 5 minuten met wat olijfolie, peper, zout en tijm in de oven op 180°C.
  • Verhit een grillpan, strijk met een kwastje een beetje olie op de tournedos en gril ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Zet ze ongeveer 20 minuten op een bakplaat in de oven op 80°C.
  • Schep de puree in een dresseerring op het bord om een mooie vorm te krijgen en leg de tournedos erop. Maak af met de tomaten en wat jus naar keuze.
  • Geniet van dit feestje!
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven