Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Haas, fèta, geitenkaas
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
160
gram
80
gram
gerookte féra
4
theelepels
appelbrunoise
12
groene asperges
12
frambozen
12
blaadjes daslook
3
verse geitenkaasjes
4
eetlepels
selderij-olie
12
steeltjes vogelmuurkruid
4
eetlepels
gerookte azijn
1
liter
witte wijnazijn
1
theelepel
suiker
200
gram
koudgerookt buikspek
Voor de selderij-olie:
1
liter
zonnebloemolie
blaadjes van 1 hele bleekselderij
Bereidingswijze
Stap 0/2 (0% voltooid)
1
Druk de geitenkaasjes in een paco- of frixbeker, vries in en draai à la minute tot een ijspoeder. Maak de asperges schoon en kook kort in gezouten water. Stoof de daslook in een klontje roomboter. Snijd het vlees en de féra in fijne brunoise en houd apart in de koeling.
2
Verwarm de azijn met de suiker, voeg het spek toe, laat 3 uur trekken en passeer door een fijne zeef. Verwarm de olie tot 60˚C, voeg de blaadjes toe en laat 15 minuten trekken. Maak de tartaar aan met de appelbrunoise, de azijn en de olie en dresseer op het bord. Leg er de rest van de componenten bij en sauceer met de bruine fond. Schep er het ijspoeder bij.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.