Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfs dikke lende met saffraan, kaneel en honing uit de braadzak
Een geurig recept waarin kalfs dikke lende langzaam wordt gegaard in een braadzak, zodat alle smaken goed met elkaar vermengd worden.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
45 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
800
gram
kalfs dikke lende
4
appels
1
limoen zonder schil in dunne plakjes gesneden
4
eetlepels
honing
4
eetlepels
water
1
theelepel
gemalen kaneel
1
theelepel
saffraan of imitatiesaffraan
zout en versgemalen peper
braadzak
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
De appels in dikke schijven snijden en de helft hiervan in de braadzak leggen.
2
De lende lappen bestrooien met zout en peper, op de schijven appel in de braadzak leggen en achtereenvolgens bedekken met de plakjes limoen en de resterende schijven appel.
3
De honing vermengen met het water, kaneel en saffraan en over de schijven appel op het vlees scheppen.
4
De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.
5
De schaal in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen en de lende in ca. 30 minuten garen (het vlees moet gaar en nog sappig zijn).
6
De lende uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten “rusten”.
7
Snijd de lende met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de appel en het braadvocht uit de braadzak.
8
Lekker met in boter gestoofde bleekselderij en couscous.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.