Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsborst gevuld met mortadella, parmaham en provolone.
Kalfsborst gevuld met mortadella, Parmaham en provolone is een hartig gerecht dat Italiaanse smaken samenbrengt in een verfijnde bereiding.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
75 minuten
Totale bereidingstijd
75 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
600
gram
kalfsborst
1
eetlepel
olijfolie
100
gram
kalfsgehakt
1
glas droge witte wijn
1
ei
1
eetlepel
peterselie
4
plakken mortadella
4
plakken parmaham
4
plakken provolone-kaas
4
kleine hardgekookte eieren
2
deciliter
tomatensaus
zout en versgemalen peper
slagerstouw of -garen
Bereidingswijze
Stap 0/9 (0% voltooid)
1
Vermeng het gehakt met ei, witte wijn en peterselie en breng met zout en peper op smaak.
2
Snijd de borst open, leg er achtereenvolgens de mortadella, parmaham en provolone kaas op.
3
Verdeel er het gehaktmengsel over, leg de hardgekookte eieren in het midden, klap de borst dicht en naai hem dicht met slagerstouw of -garen.
4
Verwarm de olijfolie in een braadpan, bestrooi de borst met zout en peper en kleur deze snel in de olijfolie rondom en goudbruin.
5
Leg een deksel op de pan en braad de borst onder regelmatig bedruipen ca. 1 uur op een lage warmtebron.
6
Neem de borst uit de pan en houd hem warm.
7
Giet het braadvocht door een fijne zeef en vermeng het met de tomatensaus.
8
Snijd de borst in plakken van 1 cm dik en serveer er de tomatensaus bij.
9
Lekker met gestoofde rode paprika en pasta met olijfolie en basilicum.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.