
Kalfsborst gevuld met mortadella, parmaham en provolone.
Kalfsborst gevuld met mortadella, Parmaham en provolone is een hartig gerecht dat Italiaanse smaken samenbrengt in een verfijnde bereiding.
Bereidingstijd 1 uur uur 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Ingredients
- 600 gram kalfsborst
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram kalfsgehakt
- 1/2 glas droge witte wijn
- 1 ei
- 1 eetlepel peterselie fijngehakt
- 4 plakken mortadella
- 4 plakken parmaham
- 4 plakken provolone-kaas
- 4 kleine hardgekookte eieren
- 2 deciliter tomatensaus
- zout en versgemalen peper
- slagerstouw of -garen
Instructions
- Vermeng het gehakt met ei, witte wijn en peterselie en breng met zout en peper op smaak.
- Snijd de borst open, leg er achtereenvolgens de mortadella, parmaham en provolone kaas op.
- Verdeel er het gehaktmengsel over, leg de hardgekookte eieren in het midden, klap de borst dicht en naai hem dicht met slagerstouw of -garen.
- Verwarm de olijfolie in een braadpan, bestrooi de borst met zout en peper en kleur deze snel in de olijfolie rondom en goudbruin.
- Leg een deksel op de pan en braad de borst onder regelmatig bedruipen ca. 1 uur op een lage warmtebron.
- Neem de borst uit de pan en houd hem warm.
- Giet het braadvocht door een fijne zeef en vermeng het met de tomatensaus.
- Snijd de borst in plakken van 1 cm dik en serveer er de tomatensaus bij.
- Lekker met gestoofde rode paprika en pasta met olijfolie en basilicum.
Trefwoord kalfsborst, kalfsgehakt