Kalfsborst gevuld met mortadella, parmaham en provolone.

Kalfsborst gevuld met mortadella, Parmaham en provolone is een hartig gerecht dat Italiaanse smaken samenbrengt in een verfijnde bereiding.

Kalfsborst gevuld met mortadella, parmaham en provolone.

Kalfsborst gevuld met mortadella, Parmaham en provolone is een hartig gerecht dat Italiaanse smaken samenbrengt in een verfijnde bereiding.
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten

Ingredients
  

  • 600 gram kalfsborst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram kalfsgehakt
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 4 plakken mortadella
  • 4 plakken parmaham
  • 4 plakken provolone-kaas
  • 4 kleine hardgekookte eieren
  • 2 deciliter tomatensaus
  • zout en versgemalen peper
  • slagerstouw of -garen

Instructions
 

  • Vermeng het gehakt met ei, witte wijn en peterselie en breng met zout en peper op smaak.
  • Snijd de borst open, leg er achtereenvolgens de mortadella, parmaham en provolone kaas op.
  • Verdeel er het gehaktmengsel over, leg de hardgekookte eieren in het midden, klap de borst dicht en naai hem dicht met slagerstouw of -garen.
  • Verwarm de olijfolie in een braadpan, bestrooi de borst met zout en peper en kleur deze snel in de olijfolie rondom en goudbruin.
  • Leg een deksel op de pan en braad de borst onder regelmatig bedruipen ca. 1 uur op een lage warmtebron.
  • Neem de borst uit de pan en houd hem warm.
  • Giet het braadvocht door een fijne zeef en vermeng het met de tomatensaus.
  • Snijd de borst in plakken van 1 cm dik en serveer er de tomatensaus bij.
  • Lekker met gestoofde rode paprika en pasta met olijfolie en basilicum.
Trefwoord kalfsborst, kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven