Kalfsgoulash met boerenmosterd en kappertjes.

Kalfsgoulash met boerenmosterd en kappertjes is een verrassende twist op een klassiek recept voor goulash, waarin het malse kalfsvlees langzaam wordt gestoofd.

Kalfsgoulash met boerenmosterd en kappertjes.

Kalfsgoulash met boerenmosterd en kappertjes is een verrassende twist op een klassiek recept voor goulash, waarin het malse kalfsvlees langzaam wordt gestoofd.
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingredients
  

  • 600 gram kalfshalsbroodje of kalfsbloemstuk
  • 1 eetlepel boter
  • 1 middelgrote ui in repen van 4 cm gesneden
  • 1 middelgrote wortel in repen van 4 cm gesneden
  • 1 deciliter droge witte wijn
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels grove boerenmosterd
  • 1 eetlepel kappertjes
  • zout en peper uit de molen

Instructions
 

  • Haal het vlees uit de koelkast, snij in blokjes en laat een half uur op kamertemperatuur komen.
  • Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin.
  • Voeg de ui en wortel toe en fruit dit even zonder te kleuren.
  • Breng het geheel met zout en peper op smaak.
  • Vermeng de wijn met de mosterd en giet dit over het vlees en de groenten.
  • Vermeng alles met elkaar en stoof het geheel onder gesloten deksel in ca. 90 minuten zachtjes gaar.
  • Voeg op het laatste moment kappertjes en crème fraîche toe.
  • Lekker met paddenstoelenrisotto en gebakken schijfjes courgette.
Trefwoord kalfsbloemstuk, kalfshalsbroodje
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven