
Kalfsgoulash met boerenmosterd en kappertjes.
Kalfsgoulash met boerenmosterd en kappertjes is een verrassende twist op een klassiek recept voor goulash, waarin het malse kalfsvlees langzaam wordt gestoofd.
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingredients
- 600 gram kalfshalsbroodje of kalfsbloemstuk
- 1 eetlepel boter
- 1 middelgrote ui in repen van 4 cm gesneden
- 1 middelgrote wortel in repen van 4 cm gesneden
- 1 deciliter droge witte wijn
- 4 eetlepels crème fraîche
- 2 eetlepels grove boerenmosterd
- 1 eetlepel kappertjes
- zout en peper uit de molen
Instructions
- Haal het vlees uit de koelkast, snij in blokjes en laat een half uur op kamertemperatuur komen.
- Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin.
- Voeg de ui en wortel toe en fruit dit even zonder te kleuren.
- Breng het geheel met zout en peper op smaak.
- Vermeng de wijn met de mosterd en giet dit over het vlees en de groenten.
- Vermeng alles met elkaar en stoof het geheel onder gesloten deksel in ca. 90 minuten zachtjes gaar.
- Voeg op het laatste moment kappertjes en crème fraîche toe.
- Lekker met paddenstoelenrisotto en gebakken schijfjes courgette.
Trefwoord kalfsbloemstuk, kalfshalsbroodje