Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsgoulash met boerenmosterd en kappertjes.
Kalfsgoulash met boerenmosterd en kappertjes is een verrassende twist op een klassiek recept voor goulash, waarin het malse kalfsvlees langzaam wordt gestoofd.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
90 minuten
Totale bereidingstijd
90 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
600
gram
kalfshalsbroodje of kalfsbloemstuk
1
eetlepel
boter
1
middelgrote ui
1
middelgrote wortel
1
deciliter
droge witte wijn
4
eetlepels
crème fraîche
2
eetlepels
grove boerenmosterd
1
eetlepel
kappertjes
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Haal het vlees uit de koelkast, snij in blokjes en laat een half uur op kamertemperatuur komen.
2
Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom mooi bruin.
3
Voeg de ui en wortel toe en fruit dit even zonder te kleuren.
4
Breng het geheel met zout en peper op smaak.
5
Vermeng de wijn met de mosterd en giet dit over het vlees en de groenten.
6
Vermeng alles met elkaar en stoof het geheel onder gesloten deksel in ca. 90 minuten zachtjes gaar.
7
Voeg op het laatste moment kappertjes en crème fraîche toe.
8
Lekker met paddenstoelenrisotto en gebakken schijfjes courgette.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.