Deze kalfshaas met asperges en eiersalade is een perfect gerecht voor de lente. De malse kalfshaas wordt gecombineerd met de frisse smaak van asperges en de romige eiersalade.
Kalfshaas met asperges en eiersalade
Deze kalfshaas met asperges en eiersalade is een perfect gerecht voor de lente. De malse kalfshaas wordt gecombineerd met de frisse smaak van asperges en de romige eiersalade.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 180 gr kalfshaas
- 300 gr asperges
- 250 gr champignons
- 2 eieren M
- 50 gr Griekse yoghurt 0%
- 30 gr friteslijn
- 10 gr curry
- 3 takjes verse peterselie
- Knoflookpoeder
- Chilivlokken
- Peper & Zeezout
Instructies
- Asperges; ik houd er van! En ik houd er ook van om het niet altijd op de ‘klassieke’ manieren te eten, maar een beetje af te wisselen.
- Kook als eerste de eieren en laat deze afkoelen. Kook dan de asperges zoals je dat altijd doet en bak ondertussen de champignons bruin. Wanneer de eieren afgekoeld zijn maak je hier een sausje van door de gekookte eieren te prakken met de Griekse yoghurt, friteslijn, curry, verse peterselie en de kruiden.
- Schroei tot slot de kalfshaas rondom dicht (rare: 1-2 minuten per kant | medium: 3 minuten per kant). Verpak de kalfshaas in alufolie voor ca 2 minuten en laat even rusten. Leg vervolgens alles op een bord , strooi eventueel nog wat peterselie over het geheel en geniet!
- Deze variant met kalfshaas en het eier-salade-sausje is echt goud!
- Bron: Chantal | Recepten
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!