Kalfshaas met asperges en eiersalade

Deze kalfshaas met asperges en eiersalade is een perfect gerecht voor de lente. De malse kalfshaas wordt gecombineerd met de frisse smaak van asperges en de romige eiersalade.

Kalfshaas met asperges en eiersalade

Deze kalfshaas met asperges en eiersalade is een perfect gerecht voor de lente. De malse kalfshaas wordt gecombineerd met de frisse smaak van asperges en de romige eiersalade.
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 180 gr kalfshaas
  • 300 gr asperges
  • 250 gr champignons
  • 2 eieren M
  • 50 gr Griekse yoghurt 0%
  • 30 gr friteslijn
  • 10 gr curry
  • 3 takjes verse peterselie
  • Knoflookpoeder
  • Chilivlokken
  • Peper & Zeezout

Instructies
 

  • Asperges; ik houd er van! En ik houd er ook van om het niet altijd op de ‘klassieke’ manieren te eten, maar een beetje af te wisselen.
  • Kook als eerste de eieren en laat deze afkoelen. Kook dan de asperges zoals je dat altijd doet en bak ondertussen de champignons bruin. Wanneer de eieren afgekoeld zijn maak je hier een sausje van door de gekookte eieren te prakken met de Griekse yoghurt, friteslijn, curry, verse peterselie en de kruiden.
  • Schroei tot slot de kalfshaas rondom dicht (rare: 1-2 minuten per kant | medium: 3 minuten per kant). Verpak de kalfshaas in alufolie voor ca 2 minuten en laat even rusten. Leg vervolgens alles op een bord , strooi eventueel nog wat peterselie over het geheel en geniet!
  • Deze variant met kalfshaas en het eier-salade-sausje is echt goud!
  • Bron: Chantal | Recepten
Trefwoord kalfshaas
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven