Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfshaas met knolselderijpuree en groentes.
Kalfshaas met knolselderijpuree en groentes is een gerecht waarin de kalfshaas centraal staat. De romige knolselderijpuree en verschillende groentes maken het geheel compleet.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
60 minuten
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
150
porties
+
Ingrediënten
4
porties à 150 gram
boter
<strong>Voor de groenten:</strong>
8
stuk
crosnes
4
partjes aardpeer
4
minibietjes
8
radijsjes
<strong>Voor de selderijpuree:</strong>
200
gram
knolselderij
50
gram
ui
boter
<strong>Voor het condiment:</strong>
40
gram
Jabugo ham
40
gram
Comté kaas
50
gram
sjalot
4
centiliter
olijfolie
2
centiliter
balsamicoazijn
Bereidingswijze
Stap 0/7 (0% voltooid)
1
Snijd voor de puree de knolselderij in blokjes, zweet aan in wat boter met de fijngesneden ui en laat zachtjes garen.
2
Mix glad met een scheutje room en breng op smaak.
3
Kook de verschillende groenten afzonderlijk gaar in de groentebouillon en kruid met peper en zout.
4
Snijd voor het condiment de ham, kaas en de sjalot ragfijn en breng op smaak met olijfolie en balsamicoazijn.
5
Kleur de gekruide haas tournedos in een scheutje olie en gaar eventueel verder in de oven tot de gewenste cuisson.
6
Trek een streepje van de selderijpuree op het bord, dresseer er de kalfsfilet op en werk af met de groenten en het condiment.
7
Sauceer met de kalfsjus.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.