
Kalfshaas met knolselderijpuree en groentes.
Kalfshaas met knolselderijpuree en groentes is een gerecht waarin de kalfshaas centraal staat. De romige knolselderijpuree en verschillende groentes maken het geheel compleet.
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 4 porties à 150 gram ontvliesd kalfshaas
- boter
- Voor de groenten:
- 8 stuk crosnes
- 4 partjes aardpeer
- 4 minibietjes
- 8 radijsjes
- Voor de selderijpuree:
- 200 gram knolselderij
- 50 gram ui
- boter
- Voor het condiment:
- 40 gram Jabugo ham
- 40 gram Comté kaas
- 50 gram sjalot
- 4 centiliter olijfolie
- 2 centiliter balsamicoazijn
Instructies
- Snijd voor de puree de knolselderij in blokjes, zweet aan in wat boter met de fijngesneden ui en laat zachtjes garen.
- Mix glad met een scheutje room en breng op smaak.
- Kook de verschillende groenten afzonderlijk gaar in de groentebouillon en kruid met peper en zout.
- Snijd voor het condiment de ham, kaas en de sjalot ragfijn en breng op smaak met olijfolie en balsamicoazijn.
- Kleur de gekruide haas tournedos in een scheutje olie en gaar eventueel verder in de oven tot de gewenste cuisson.
- Trek een streepje van de selderijpuree op het bord, dresseer er de kalfsfilet op en werk af met de groenten en het condiment.
- Sauceer met de kalfsjus.
Trefwoord kalfshaas