Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsschnitzel à la Milanese
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks
kalfsschnitzel (uit de bovenbil)
2
stuks
eieren
bloem
paneermeel
zonnebloemolie
boter
250
gram
capellini pasta
100
gram
crème fraîche
gesneden peterselie
400
gram
tomaat naar keuze in blokjes
1
sjalotje gesnipperd
1
eetlepel
kappertjes grof gehakt
12
zwarte olijven gehakt
gesneden bieslook
olijfolie
sap van een halve citroen
groene bladsla
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen en dep goed droog. Zet 4 borden naast elkaar, doe op de 1e de bloem, op de 2e de losgeklopte eieren met wat peper en zout, en op de 3e het paneermeel.
2
Druk de schnitzels eerst in de bloem zodat ze overal bedekt zijn en klop licht af, leg ze in het eimengsel en haal daar goed door en leg na kort uitdruipen in het paneermeel en druk goed beide kanten aan. Leg de gepaneerde schnitzels naast elkaar op het laatste bord.
3
Kook de capellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verhit een grote koekenpan met een flinke laag olie en bak de schnitzels om en om op middelhoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn. Voeg na 1 minuut een klont boter toe voor de kleur en smaak. Haal de schnitzels uit de pan en laat goed uitlekken op papier.
5
Meng in een koekenpan de pasta op smaak met de crème fraîche en peterselie en breng op smaak. Rol met een grote vork op en verdeel over de borden.
6
Maak de groene sla een beetje aan met wat vinaigrette of olie en wat zout en een paar druppels citroensap.
7
Serveer met een partje citroen.
8
Bellisimo!
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.