Kalfsschnitzel à la Milanese

Kalfsschnitzel à la Milanese, ook wel bekend als cotoletta alla Milanese, is een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de Italiaanse keuken. De malse kalfsschnitzels worden gepaneerd in een knapperig jasje van panko en vervolgens gebakken tot goudbruin. Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd met citroen en peterselie, maar kan ook worden gecombineerd met pasta of risotto.

Kalfsschnitzel à la Milanese

Kalfsvlees.nl
Kalfsschnitzel à la Milanese, ook wel bekend als cotoletta alla Milanese, is een heerlijk en eenvoudig gerecht uit de Italiaanse keuken. De malse kalfsschnitzels worden gepaneerd in een knapperig jasje van panko en vervolgens gebakken tot goudbruin. Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd met citroen en peterselie, maar kan ook worden gecombineerd met pasta of risotto.
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kalfsschnitzel (uit de bovenbil)
  • 2 stuks eieren
  • bloem
  • paneermeel
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • boter
  • 250 gram capellini pasta
  • 100 gram crème fraîche
  • gesneden peterselie

Salade

  • 400 gram tomaat naar keuze in blokjes
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 eetlepel kappertjes grof gehakt
  • 12 zwarte olijven gehakt
  • gesneden bieslook
  • olijfolie
  • sap van een halve citroen
  • groene bladsla

Instructies
 

  • Laat de schnitzels op kamertemperatuur komen en dep goed droog. Zet 4 borden naast elkaar, doe op de 1e de bloem, op de 2e de losgeklopte eieren met wat peper en zout, en op de 3e het paneermeel.
  • Druk de schnitzels eerst in de bloem zodat ze overal bedekt zijn en klop licht af, leg ze in het eimengsel en haal daar goed door en leg na kort uitdruipen in het paneermeel en druk goed beide kanten aan. Leg de gepaneerde schnitzels naast elkaar op het laatste bord.
  • Kook de capellini volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een grote koekenpan met een flinke laag olie en bak de schnitzels om en om op middelhoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn. Voeg na 1 minuut een klont boter toe voor de kleur en smaak. Haal de schnitzels uit de pan en laat goed uitlekken op papier.
  • Meng in een koekenpan de pasta op smaak met de crème fraîche en peterselie en breng op smaak. Rol met een grote vork op en verdeel over de borden.
  • Maak de groene sla een beetje aan met wat vinaigrette of olie en wat zout en een paar druppels citroensap.
  • Serveer met een partje citroen.
  • Bellisimo!
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven