Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfszwezerik met gebraiseerde raddichio, pinda’s, bramen en basilicum.
De licht krokant gebakken zwezerik vormt de basis van het gerecht. De gebraiseerde radicchio voegt een licht gekarameliseerde toets toe.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
60 minuten
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
800
gram
kalfszwezerik
2
stuks raddichio uit Trevise
olijfolie
boter
40
dikke Chileense krenten
30
gram
pinda’s
2
teentjes knoflook
fleur de sel
sarawak peper
<strong>Voor de bramenvinaigrette:</strong>
200
gram
bramen
2
deciliter
frambozenazijn
2
deciliter
rode wijn
2
deciliter
bietensap
<strong>Voor de basilicumolie:</strong>
3
bossen basilicum
1
deciliter
olijfolie
<strong>Voor de zoethoutjus:</strong>
1
deciliter
kalfsjus
1
theelepel
zoethoutpasta
Bereidingswijze
Stap 0/11 (0% voltooid)
1
Blancheer de zwezeriken, dep goed droog en verwijder voorzichtig de onrechtmatigheden maar zorg er wel voor dat de zwezerik heel blijft.
2
Blancheer voor de basilicumolie de kruiden en mix volledig glad met de olie.
3
Laat voor de vinaigrette de azijn met de bramen reduceren.
4
Reduceer in 2 afzonderlijke pannen de rode wijn en het bietensap en voeg de drie samen.
5
Druk door een zeef en meng er wat olijfolie door.
6
Braiseer de schoongemaakte raddichio’s gedurende 8 minuten in de oven met een klontje boter, olijfolie en gehakte knoflook.
7
Voeg op het einde de gewelde krenten toe en kruid met peper en zout.
8
Reduceer de kalfsjus en breng op smaak met de zoethoutpasta.
9
Kruid de zwezeriken met cardamom, sarawak peper en zout en braad voorzichtig in een sauteuse met boter.
10
Arroseer regelmatig.
11
Dresseer het geheel zoals op de foto.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.