
Pikant kalfsgehakt.
Pikant kalfsgehakt is een gerecht waarbij kalfsgehakt pittig gekruid wordt gebakken, met toevoeging van o.a. kidneybonen en tomaat in taco's wordt geserveerd.
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Ingredients
- 500 gram kalfsgehakt
- 100 gram bacon
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 eetlepels tomatensap
- 2 vleestomaten
- 8 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels kaas geraspt
- iets Cajunkruiden
- zout
- 1 eetlepel bloem
- tabasco
- 100 gram kidneybonen
- 4 taco’s
Instructions
- Snijd de bacon in dunne reepjes.
- Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het tomatenvlees in blokjes.
- Hak de peterselie fijn.
- Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn.
- Bak de bacon, ui en knoflook in olijfolie bruin.
- Schep het gehakt erdoor en bak het bruin en maak het los met een vork.
- Zet het vuur laag en voeg tomatensap, tomatenstukjes en peterselie toe.
- Breng het geheel aan de kook.
- Bind met bloem en breng op smaak met Cajunkruiden, tabasco en zout.
- Voeg de kidneybonen toe en meng deze door het geheel.
- Maak de taco’s in een voorverwarmde oven van 200° C in ca. 5 minuten warm.
- Verdeel het mengsel over de taco’s.
- Lekker met sla.
Trefwoord kalfsgehakt