Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Pikant kalfsgehakt.
Pikant kalfsgehakt is een gerecht waarbij kalfsgehakt pittig gekruid wordt gebakken, met toevoeging van o.a. kidneybonen en tomaat in taco's wordt geserveerd.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
gram
kalfsgehakt
100
gram
bacon
1
ui
1
eetlepel
olijfolie
4
eetlepels
tomatensap
2
vleestomaten
8
takjes peterselie
1
teentje knoflook
2
eetlepels
kaas
iets Cajunkruiden
zout
1
eetlepel
bloem
tabasco
100
gram
kidneybonen
4
taco’s
Bereidingswijze
Stap 0/13 (0% voltooid)
1
Snijd de bacon in dunne reepjes.
2
Ontvel en ontpit de tomaten en snijd het tomatenvlees in blokjes.
3
Hak de peterselie fijn.
4
Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn.
5
Bak de bacon, ui en knoflook in olijfolie bruin.
6
Schep het gehakt erdoor en bak het bruin en maak het los met een vork.
7
Zet het vuur laag en voeg tomatensap, tomatenstukjes en peterselie toe.
8
Breng het geheel aan de kook.
9
Bind met bloem en breng op smaak met Cajunkruiden, tabasco en zout.
10
Voeg de kidneybonen toe en meng deze door het geheel.
11
Maak de taco’s in een voorverwarmde oven van 200° C in ca. 5 minuten warm.
12
Verdeel het mengsel over de taco’s.
13
Lekker met sla.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.