Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Roergebakken kalfsvleesreepjes met mango en basilicum
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
500
gr
kalfsvleesreepjes
1
eetlepel
olijfolie
1
teentje knoflook
1
rode Spaanse peper
8
witte asperges
2
eetlepels
sake
1
eetlepel
basilicumblaadjes
1
kleine mango
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/3 (0% voltooid)
1
Snijd het vruchtvlees van de mango in reepjes. Verwarm de olijfolie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak hierin de kalfsvleesreepjes mooi bruin en nog rosé van binnen.
2
Neem de reepjes uit de wok, bestrooi het met zout en peper en houd het warm. Roerbak de knoflook, de plakjes Spaanse peper en de asperges in de overgebleven olijfolie zonder te kleuren. Voeg sake en de mango toe, roerbak het geheel nog even, verwarm de kalfsvleesreepjes in het mengsel en voeg als laatste de gesneden blaadjes basilicum toe.
3
Lekker met kleefrijst en gemarineerde gember.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.