Deze witlofsalade met kalfshaas, zalm en ei is een perfecte salade voor een lunch, lichte maaltijd of als voorgerecht. De combinatie van malse kalfshaas, gerookte zalm, hardgekookte eieren en knapperige witlof is heerlijk en smaakvol. De salade is perfect voor een speciale gelegenheid of als je gewoon iets lekkers en gezonds wilt eten.
Witlofsalade met kalfshaas, zalm en ei
Deze witlofsalade met kalfshaas, zalm en ei is een perfecte salade voor een lunch, lichte maaltijd of als voorgerecht. De combinatie van malse kalfshaas, gerookte zalm, hardgekookte eieren en knapperige witlof is heerlijk en smaakvol. De salade is perfect voor een speciale gelegenheid of als je gewoon iets lekkers en gezonds wilt eten.
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 150 gram kort gebraden kalfshaas
- 150 gram gerookte zalm
- 4 kleine stronkjes witlof
- 8 zwarte olijven
- 1 limoentje
- 2 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels groene kruidenolie
- 40 gram hazelnoten
- 4 eieren
- peper en zout
Instructies
- Kook de eieren hard in ca. 6 minuten, spoel ze koud af en pel ze. Snijd het kontje van de witlof en haal de witlofblaadjes los. Pers het sap uit het limoentje in een grote kom. Vermeng de witlofblaadjes met het limoensap en de olijfolie. Snijd de zalm in blokjes en vermeng deze met de witlofblaadjes.
- Snijd het vlees in kleine blokjes en voeg deze toe aan het witlofmengsel. Hak de hazelnoten fijn en snijd de olijven in stukjes. Lepel de kruidenolie op koude borden. Snijd de eieren in partjes en rangschik ze op de borden. Breng de salade op smaak met peper en zout en rangschik deze op en rond de eieren. Bestrooi met de hazelnoten en olijven.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!