Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Witlofsalade met kalfshaas, zalm en ei
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
150
gram
150
gram
gerookte zalm
4
kleine stronkjes witlof
8
zwarte olijven
1
limoentje
2
eetlepels
olijfolie
4
eetlepels
groene kruidenolie
40
gram
hazelnoten
4
eieren
peper en zout
Bereidingswijze
Stap 0/2 (0% voltooid)
1
Kook de eieren hard in ca. 6 minuten, spoel ze koud af en pel ze. Snijd het kontje van de witlof en haal de witlofblaadjes los. Pers het sap uit het limoentje in een grote kom. Vermeng de witlofblaadjes met het limoensap en de olijfolie. Snijd de zalm in blokjes en vermeng deze met de witlofblaadjes.
2
Snijd het vlees in kleine blokjes en voeg deze toe aan het witlofmengsel. Hak de hazelnoten fijn en snijd de olijven in stukjes. Lepel de kruidenolie op koude borden. Snijd de eieren in partjes en rangschik ze op de borden. Breng de salade op smaak met peper en zout en rangschik deze op en rond de eieren. Bestrooi met de hazelnoten en olijven.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.