Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise.

Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise is een smaakvol en zonnig gerecht waarin sappig, gekruid kalfsgehakt wordt gebakken tot een goudbruine, geurige loaf boordevol mediterrane aroma’s.

Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise.

Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise is een smaakvol en zonnig gerecht waarin sappig, gekruid kalfsgehakt wordt gebakken tot een goudbruine, geurige loaf boordevol mediterrane aroma’s.
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten
  

  • 600 gram kalfsgehakt
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • 3 eetlepels pesto
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl yoghurt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, al roerende, goudbruin.
  • Maak de beschuiten fijn en meng ze met het gehakt, het ei, 2 eetlepels pesto, een snufje zout en de pijnboompitten.
  • Vorm van het gehakt een bal.
  • Leg de gehaktbal in een cakeblik van 14 cm en druk het gehakt aan, zodat ook alle hoeken met gehakt zijn gevuld.
  • Bak het gehaktbrood midden in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.
  • Laat het afkoelen.
  • Meng de mayonaise met de yoghurt en de rest van de pesto.
  • Snijd het gehaktbrood in dunne plakken.
  • Serveer de saus erbij.
Trefwoord kalfsgehakt
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Scroll naar boven