Feestelijke kalfsrollades

Terwijl de geuren van vers bereide gerechten door het huis zweven, verzamelen familie en vrienden zich rond de prachtig gedekte tafel. Het middelpunt van dit feestelijke diner? 

Een malse kalfsrollade, langzaam gegaard en met liefde bereid. De rollade, rijkelijk gevuld en perfect gekruid, belichaamt de smaak en verfijning van het seizoen. Terwijl het kaarslicht zacht flikkert en vrolijke gesprekken de ruimte vullen, heffen we het glas op een jaar vol mooie momenten en nieuwe herinneringen met onze dierbaren. 

Over de kalfsrollade

Het kalfsvlees voor een rollade komt van nek- of schoudervlees of van achtervlees. De rollades die gemaakt zijn met nek- of schoudervlees hebben een langere bereidingstijd nodig. De rollades die gemaakt zijn van bijvoorbeeld een dunne lende hebben een minder lange bereidigingstijd nodig en kunnen rosé van binnen geserveerd worden.

Onze kalfsrollades

Verfijnde smaak

Een kalfsrollade is een verfijnde en zachte vleesrol, samengesteld uit voor- of achtervlees, vaak op smaak gebracht met milde kruiden en soms gevuld met een subtiele vulling. Het karakteristieke kenmerk van kalfsrollade is de delicate, zachte textuur en de verfijnde, subtiele smaak die kalfsvlees biedt. De rollade is doorgaans omwikkeld met een dun netje of keukentouw om zijn vorm te behouden tijdens het braden.

Hoe bereid je een kalfsrollade?

Lees hieronder enkele kooktips

Scroll naar boven