Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfskoteletten met gebakken spruitjes.
Proef de volle smaak van kalfskoteletten met gebakken spruitjes – een eenvoudig gerecht boordevol smaak en structuur. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of feestelijk diner.
Voorbereidingstijd
120 minuten
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
150 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks à 175-200 g kalfskotelet
750
g
spruiten
3
eetl. olijfolie
2
sjalotjes
2
eetl. kappertjes
2
eetl. citroenrasp
3
theel. fijne franse mosterd
3
takjes dragon
zout en peper
Bereidingswijze
Stap 0/11 (0% voltooid)
1
Leg de koteletten naast elkaar in een ondiepe schaal.
2
Maak een marinade van de ingrediënten en schenk deze over de koteletten.
3
Laat het vlees, afgedekt, ±2 uur marineren in de koelkast.
4
Schep tussentijds tweemaal om.
5
Verwarm de (oven)grill of grillpan voor.
6
Grill de koteletten op het rooster ±10 tot 15 minuten, keer de koteletten halverwege.
7
Bestrijk ze tussentijds met de marinade.
8
Maak de spruitjes schoon en blancheer deze in kokend water in ±8-10 minuten beetgaar.
9
Laat ze uitlekken.
10
Verhit de overgebleven marinade in een wok of wijde hapjespan en roerbak hierin de spruitjes tot ze weer goed warm zijn.
11
Serveer de koteletten met de spruitjes en bijvoorbeeld aardappelrösti of een gepofte aardappel.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.