Deze entrecote met aubergine, krokante shiitake en asperges is een culinaire creatie die je smaakpapillen zal verrassen. De malse entrecote wordt gegrild of gebakken tot perfectie en gecombineerd met gegrilde aubergine, knapperige shiitake paddestoelen en verse asperges. De combinatie van smaken en texturen is onweerstaanbaar!
Entrecote met aubergine, krokante shiitake en asperges
Deze entrecote met aubergine, krokante shiitake en asperges is een culinaire creatie die je smaakpapillen zal verrassen. De malse entrecote wordt gegrild of gebakken tot perfectie en gecombineerd met gegrilde aubergine, knapperige shiitake paddestoelen en verse asperges. De combinatie van smaken en texturen is onweerstaanbaar!
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
- Voor het serveren
- gekonfijte aardappel
- auberginetapenade
- krokante shiitake
- witte en groene aspergepunten.
- Voor de auberginetapenade
- aubergine
- olijfolie
- peper
- zout
- knoflookolie
- suiker
- bieslook
Instructies
- Kruid de entrecote royaal met peper en zout en bak in zijn geheel en gaar op 65ºC verder in de oven. Kruis de aubergine in en bestrijk met olijfolie, peper en zout. Zet 10 minuten in de oven op 180ºC. Bestrijk met knoflookolie en klein beetje suiker. Zet weer 10 minuten in de oven.
- Lepel het gare vruchtvlees eruit. Snijd fijn. Breng op smaak met bieslook, platte peterselie en zout. Paneer de shiitake klassiek met panko en bak ze krokant. Gaar de aspergepunten en glaceer met de boter.
- Serveren: gekonfijte aardappel, auberginetapenade, krokante shiitake, witte en groene aspergepunten.
Trefwoord kalfsentrecote
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!