Entrecote met aubergine, krokante shiitake en asperges

Deze entrecote met aubergine, krokante shiitake en asperges is een culinaire creatie die je smaakpapillen zal verrassen. De malse entrecote wordt gegrild of gebakken tot perfectie en gecombineerd met gegrilde aubergine, knapperige shiitake paddestoelen en verse asperges. De combinatie van smaken en texturen is onweerstaanbaar!

Entrecote met aubergine, krokante shiitake en asperges

Deze entrecote met aubergine, krokante shiitake en asperges is een culinaire creatie die je smaakpapillen zal verrassen. De malse entrecote wordt gegrild of gebakken tot perfectie en gecombineerd met gegrilde aubergine, knapperige shiitake paddestoelen en verse asperges. De combinatie van smaken en texturen is onweerstaanbaar!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht

Ingrediënten
  

  • 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
  • Voor het serveren
  • gekonfijte aardappel
  • auberginetapenade
  • krokante shiitake
  • witte en groene aspergepunten.
  • Voor de auberginetapenade
  • aubergine
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • knoflookolie
  • suiker
  • bieslook

Instructies
 

  • Kruid de entrecote royaal met peper en zout en bak in zijn geheel en gaar op 65ºC verder in de oven. Kruis de aubergine in en bestrijk met olijfolie, peper en zout. Zet 10 minuten in de oven op 180ºC. Bestrijk met knoflookolie en klein beetje suiker. Zet weer 10 minuten in de oven.
  • Lepel het gare vruchtvlees eruit. Snijd fijn. Breng op smaak met bieslook, platte peterselie en zout. Paneer de shiitake klassiek met panko en bak ze krokant. Gaar de aspergepunten en glaceer met de boter.
  • Serveren: gekonfijte aardappel, auberginetapenade, krokante shiitake, witte en groene aspergepunten.
Trefwoord kalfsentrecote
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven