Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Vitello Tonnato van kalfsmedaillon met gedroogde kappertjes.
Het kalfsmedaillon wordt kort gebakken en dun gesneden. De romige tonijnsaus, zijdezacht en vol umami, vormt een perfecte tegenhanger.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
2
gram
kalfsmedaillons
Zout en peper
Boter en olie
Voor de tonijnsaus:
1
gram
blik tonijn in olie
2
gram
ansjovisfilets
2
gram
mayonaise
1
gram
kappertjes
1
gram
citroensap
1
gram
–2 el koud water of room
Peper naar smaak
Voor de garnering en erbij:
1
gram
rode paprika
1
gram
kappertjes
Versgesneden bruin brood
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Haal de kalfsmedaillons minstens 30 minuten voor bereiding uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
2
Verwarm de oven op 120°C (hete lucht) of zet een koekenpan zonder olie op laag vuur. Droog de kappertjes in ongeveer 15–20 minuten tot ze knapperig zijn. Laat afkoelen.
3
Verhit intussen boter en olie in een passende pan op middelmatig vuur. Bestrooi de medaillons met zout en peper en bak ze in 3–4 minuten per kant goudbruin. Laat het vlees daarna minimaal 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
4
Maak de saus: pureer de tonijn, ansjovis, mayonaise, kappertjes en citroensap tot een gladde saus. Voeg indien nodig wat water of room toe voor de juiste dikte. Breng op smaak met peper.
5
Snijd de kalfsmedaillons in zeer dunne plakjes met een scherp mes.
6
Serveren: Verdeel de plakjes kalfsvlees op een schaal of bord. Lepel de tonijnsaus eroverheen. Garneer met flinterdunne paprikareepjes en knapperige kappertjes. Serveer met bruin brood.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.