Deze entrecote met witte en groene asperges is een klassieker die perfect is voor een feestelijke maaltijd of een speciale gelegenheid. De malse entrecote wordt gegrild of gebakken tot perfectie en geserveerd met knapperige witte en groene asperges, gebakken in boter met een vleugje citroensap. De combinatie van mals vlees en frisse groenten is onweerstaanbaar!
Entrecote met witte en groene asperges
Totale tijd 30 minuten min
Ingrediënten
- 4 stuks gesneden van de dunne lende kalfsentrecote
- 1 eetlepel boter
- 2 deciliter kalfsfond
- 100 gram koude boter in klontjes
- zout en peper uit de molen
- 1 kilo witte asperges
- 12 groene asperges
Instructies
- Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Kook de geschilde witte asperges en de groene ongeschilde asperges in ruim water beetgaar. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de entrecotes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.
- Neem de entrecotes uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Voeg de kalfsfond aan de overgebleven braadboter toe en kook het geheel zachtjes tot de helft in. Klop de klontjes koude boter één voor één met een garde door de jus en breng met zout en peper op smaak. Lekker met gekookte krieltjes, bestrooid met fijngehakte peterselie en een gekookt (kwartel)eitje. Verrijk het eventueel met aspergescheuten.
- Tip: strooi nog wat nootmuskaat over de witte asperges.
Trefwoord entrecote
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!