Kalfsvlees in de römertopf

Een römertopf is een poreuze, aardewerken pot waarin vlees (met of zonder andere ingrediënten) kan worden klaargemaakt. Voor gebruik moet de römertopf eerst een kwartier in koud water worden gezet. De poreuze pot neemt water op. Tijdens het garen van het vlees in de oven verdampt dit vocht uit de pot. Hierdoor kan het vlees zonder toevoeging van vet in het eigen vocht worden bereid.

De römertopf is gevoelig voor grote temperatuursverschillen. Daarom mag de oven niet voorverwarmd worden en moet de römertopf na de bereiding altijd op een onderzetter geplaatst worden.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven