Kalfsrollade met aardappelgratin en kalfsjus

Kalfsrollade met aardappelgratin en kalfsjus is een klassiek en verfijnd gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of een feestelijk diner.

Kalfsrollade met aardappelgratin en kalfsjus

Kalfsrollade met aardappelgratin en kalfsjus is een klassiek en verfijnd gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of een feestelijk diner. De malse, sappige kalfsrollade vormt het hart van de maaltijd en wordt prachtig aangevuld door de romige aardappelgratin, die rijk is aan smaak en textuur. De fluweelzachte kalfsjus, bereid van de natuurlijke sappen van het vlees, voegt diepte en verfijning toe aan het geheel.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kalfsrollade
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 pot kalfsfond
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel peperkorrels
  • voor de aardappelgratin:
  • 500 gram aardappelschijfjes
  • 25 gram boter
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 250 ml slagroom
  • 1 ei
  • 1 bol mozzarella
  • 2 takjes rozemarijn

Instructies
 

  • Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een braadpan op middelmatig vuur. Pak de rollade in het midden vast en schroei eerst de beide zijkanten dicht. Leg daarna de rollade in de pan en verhit de rollade rondom, totdat deze goudbruin kleurt. Leg een deksel op de pan en braad de rollade onder regelmatig bedruipen op een lage warmtebron. Braad de rollade ca. 1 tot 1½ uur (= kerntemperatuur 62°-65°C). Een rollade kan uitstekend rosé gegeten worden. Neem de rollade uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie, laat de rollade tenminste 10 minuten rusten voor het aansnijden. Verwijder de touwtjes en snijd de rollade met een scherp niet gekarteld mes op de draad in plakken.
  • Doe de kalfsfond in een pannetje, voeg het blaadje laurier en de peperkorrels toe en kook het geheel in tot de gewenste dikte. Vet een ovenschaal in met de boter. Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs in de schaal. Leg hier en daar een takje rozemarijn. Voeg het ei en de knoflook toe aan de slagroom, meng het goed en schenk het over de aardappelplakjes. Verstop hier en daar een stukje mozzarella. Haal de takjes rozemarijn voor het serveren voorzichtig er uit.
  • Serveer de plakjes rollade met het aardappelgratin en de kalfsjus. Lekker met groene asperges. De overgebleven kalfsjus kan in een sauskom op tafel gezet worden.
Trefwoord kalfsrollade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Scroll naar boven