Kalfsrollade met groene pepersaus
Kalfsrollade in groene pepersaus is een smaakvol gerecht waarin malse kalfsrollade wordt geserveerd met een pittige, aromatische groene pepersaus.
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- 1 kg kalfsrollade
- 100 gram boter
- Voor de saus:
- 2 eetlepels groene peperkorrels
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 2 dl room
- 2 dl bouillon
- 2 dl room
Instructies
- Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koelkast. Verhit ¾ van de boter en braad hierin de kalfsrollade rondom bruin. Als de boter bruin is en het schuim begint weg te trekken de warmtebron hoger zetten, voeg de rest van de boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout. Houd er rekening mee dat rollades vaak van tevoren al zijn gekruid en gezouten. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan. Keer de rollade af en toe en bedruip deze. Prik niet in het vlees! De braadtijd is ± 55 minuten. (Grilleren aan draaispit ± 50 minuten; oven ± 55 minuten, heteluchtoven ± 50 minuten.). Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Maak intussen de saus. Laat de peperkorrels uitlekken. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer dit tot een blanke roux. Giet er in gedeelten de bouillon bij. Breng de saus aan de kook en kook deze enkele minuten onder goed roeren door. Roer de room erdoor maar kook niet meer. Meng de groene peperkorrels erdoor. Serveer de rollade met de pepersaus, aardappelkroketjes en spinazie of venkel. Tips: * Vervang rollade door fricandeau. * Meng 1 dan theelepel mosterd en een scheutje cognac door de saus.
Trefwoord kalfsrollade