Kalfsrollade met groene pepersaus

Kalfsrollade in groene pepersaus is een smaakvol gerecht waarin malse kalfsrollade wordt geserveerd met een pittige, aromatische groene pepersaus.

Kalfsrollade met groene pepersaus

Kalfsrollade in groene pepersaus is een smaakvol gerecht waarin malse kalfsrollade wordt geserveerd met een pittige, aromatische groene pepersaus.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kg kalfsrollade
  • 100 gram boter
  • Voor de saus:
  • 2 eetlepels groene peperkorrels
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 dl room
  • 2 dl bouillon
  • 2 dl room

Instructies
 

  • Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koelkast. Verhit ¾ van de boter en braad hierin de kalfsrollade rondom bruin. Als de boter bruin is en het schuim begint weg te trekken de warmtebron hoger zetten, voeg de rest van de boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout. Houd er rekening mee dat rollades vaak van tevoren al zijn gekruid en gezouten. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan. Keer de rollade af en toe en bedruip deze. Prik niet in het vlees! De braadtijd is ± 55 minuten. (Grilleren aan draaispit ± 50 minuten; oven ± 55 minuten, heteluchtoven ± 50 minuten.). Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Maak intussen de saus. Laat de peperkorrels uitlekken. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer dit tot een blanke roux. Giet er in gedeelten de bouillon bij. Breng de saus aan de kook en kook deze enkele minuten onder goed roeren door. Roer de room erdoor maar kook niet meer. Meng de groene peperkorrels erdoor. Serveer de rollade met de pepersaus, aardappelkroketjes en spinazie of venkel. Tips: * Vervang rollade door fricandeau. * Meng 1 dan theelepel mosterd en een scheutje cognac door de saus.
Trefwoord kalfsrollade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Scroll naar boven