Kalfsrollade met witte druiven en dragon

Kalfsrollade met witte druiven en dragon is een verfijnde combinatie van smaken die perfect samenkomen in een elegant gerecht.

Kalfsrollade met witte druiven en dragon

Kalfsrollade met witte druiven en dragon is een verfijnde combinatie van smaken die perfect samenkomen in een elegant gerecht. De malse kalfsrollade wordt verrijkt door de frisse, zoete smaak van witte druiven, die voor een subtiele fruitige noot zorgen.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 kalfsrollade
  • 1 eetlepel boter
  • 2 dl Spaanse saus sauce espagnole pakje (óf saus van juspoeder gebonden met wat maïzena)
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 blikje gepelde witte druiven
  • 1 eetlepel verse dragonblaadjes gesneden
  • 1 snufje zout en peper uit de molen

Instructies
 

  • Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een braadpan. Kleur de rollade hierin rondom en goudbruin en breng met zout en peper op smaak. Gaar de rollade, onder regelmatig bedruipen met de braadboter, ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C (de rollade moet nèt gaar en nog sappig zijn). Neem de rollade uit de oven en houd hem warm.
  • Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg de braadboter, witte wijn en de helft van het vocht van de druiven toe en kook het geheel zachtjes tot de helft in. Breng met zout en peper op smaak, voeg de dragonblaadjes en de uitgelekte witte druiven toe en verwarm alles goed met elkaar. Snijd de rollade met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de saus.
  • Lekker met in boter gestoofde bleekselderij en gefrituurde amandelaardappeltjes.
Trefwoord kalfsrollade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Scroll naar boven