Kalfsrollade met witte druiven en dragon
Kalfsrollade met witte druiven en dragon is een verfijnde combinatie van smaken die perfect samenkomen in een elegant gerecht. De malse kalfsrollade wordt verrijkt door de frisse, zoete smaak van witte druiven, die voor een subtiele fruitige noot zorgen.
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- 1 kalfsrollade
- 1 eetlepel boter
- 2 dl Spaanse saus sauce espagnole pakje (óf saus van juspoeder gebonden met wat maïzena)
- 1 glas droge witte wijn
- 1 blikje gepelde witte druiven
- 1 eetlepel verse dragonblaadjes gesneden
- 1 snufje zout en peper uit de molen
Instructies
- Haal de rollade een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm de boter in een braadpan. Kleur de rollade hierin rondom en goudbruin en breng met zout en peper op smaak. Gaar de rollade, onder regelmatig bedruipen met de braadboter, ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C (de rollade moet nèt gaar en nog sappig zijn). Neem de rollade uit de oven en houd hem warm.
- Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg de braadboter, witte wijn en de helft van het vocht van de druiven toe en kook het geheel zachtjes tot de helft in. Breng met zout en peper op smaak, voeg de dragonblaadjes en de uitgelekte witte druiven toe en verwarm alles goed met elkaar. Snijd de rollade met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de saus.
- Lekker met in boter gestoofde bleekselderij en gefrituurde amandelaardappeltjes.
Trefwoord kalfsrollade