Kalfsrollade met walnoot-champignonvulling
Dit kalfsrollade recept met walnoot-champignonvulling is een heerlijk verfijnd gerecht dat de zachte smaak van kalfsvlees combineert met de rijke, aardse tonen van champignons en de knapperige textuur van walnoten.
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 90 gram kastanje champignons
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 plakjes bacon
- 1 eetlepel olie
- 1/2 bakje platte peterselie
- 80 gram walnoten
- 800 gram kalfslende
- boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de champignon en ui in fijne blokjes en pers het teentje knoflook. Snijd de plakjes bacon in kleine stukjes.
- Verwarm de olie in een pan en bak de stukjes bacon 3 minuten. Voeg de ui, champignon en knoflook toe en bak dit 4 minuten mee. Zet het vuur uit en doe het mengsel in een vergiet zodat het vocht er een beetje kan uitlekken.
- Hak ondertussen de walnoten en de peterselie fijn en doe dit in een schaaltje. Roer het uitgelekte champignonmengsel hier doorheen.
- Leg de kalfslende op het aanrecht. Snijd de lende overlangs op ca. 1/3 in maar net niet doormidden. Vouw dit openen snijd de opengevouwen helft vanuit het midden nog een keer net niet helemaal door. Klap die helft ook naar buiten, zodat je een lap vlees krijgt. Leg de lende tussen plastic folie en plet met een zware pan tot een dunne plak. Bestrooi met een beetje peper en zout. Verdeel de vulling over het vlees en rol deze strak op. Knoop er op 4 plekken keukentouw omheen.
- Verhit boter in een pan en bak de rollade in 10 minuten rondom goudbruin. Leg het vlees daarna in een ovenschaal, giet de jus uit de pan er overheen en laat ongeveer 30 minuten op 180°C in de oven staan.
- Haal de rollade uit de oven, dek af met aluminium folie en laat ca. 10 minuten rusten.
- Snijd de rollade daarna in dunne plakken en serveer met bijvoorbeeld aardappeltjes uit de oven en geblancheerde boontjes, gebakken in knoflook.
Trefwoord kalfsrollade