Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsrollade à la bonne femme
Kalfsrollade à la bonne femme is een klassiek Frans gerecht waarbij malse kalfsrollade wordt bereid met eenvoudige, maar smaakvolle ingrediënten die typerend zijn voor de "huiselijke" Franse keuken.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
90 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
1
gekruide kalfsrollade
1
middelgrote ui
1
theelepel
verse blaadjes rozemarijn
1
theelepel
verse blaadjes tijm
1
laurierblaadje
100
gram
ontbijtspek
2
dl
Spaanse saus
1
slagroom of kookroom
zout en peper uit de molen
braadzak
Bereidingswijze
Stap 0/3 (0% voltooid)
1
De gesneden ui, ontbijtspek en kruiden in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De rollade inwrijven met zout en peper, op het mengsel in de braadzak leggen en bedekken met de overige kruiden. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen en de rollade in ca. 1 uur garen (de rollade moet nèt gaar en nog sappig zijn).
2
Neem de rollade uit de braadzak, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg de room en het braadvocht uit de braadzak toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in. Snijd de rollade met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de saus.
3
Lekker met in boter gebakken dobbelsteentjes aardappel en gestoofde worteltjes en doperwten.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.