Kalfsrollade à la bonne femme

Kalfsrollade à la bonne femme is een klassiek Frans gerecht waarbij malse kalfsrollade wordt bereid met eenvoudige, maar smaakvolle ingrediënten die typerend zijn voor de "huiselijke" Franse keuken.

Kalfsrollade à la bonne femme

Kalfsrollade à la bonne femme is een klassiek Frans gerecht waarbij malse kalfsrollade wordt bereid met eenvoudige, maar smaakvolle ingrediënten die typerend zijn voor de "huiselijke" Franse keuken. Het vlees wordt traditioneel langzaam gebraden en geserveerd met een combinatie van groenten zoals aardappelen, wortels en doperwten.
Totale tijd 1 uur 30 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 gekruide kalfsrollade
  • 1 middelgrote ui fijngesneden
  • 1 theelepel verse blaadjes rozemarijn gehakt
  • 1 theelepel verse blaadjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 100 gram ontbijtspek in dobbelsteentjes gesneden
  • 2 dl Spaanse saus sauce espagnole, pakje
  • 1/8 slagroom of kookroom
  • zout en peper uit de molen
  • braadzak

Instructies
 

  • De gesneden ui, ontbijtspek en kruiden in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De rollade inwrijven met zout en peper, op het mengsel in de braadzak leggen en bedekken met de overige kruiden. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen en de rollade in ca. 1 uur garen (de rollade moet nèt gaar en nog sappig zijn).
  • Neem de rollade uit de braadzak, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg de room en het braadvocht uit de braadzak toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in. Snijd de rollade met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de saus.
  • Lekker met in boter gebakken dobbelsteentjes aardappel en gestoofde worteltjes en doperwten.
Trefwoord kalfsrollade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfslendestuk met kruidenkorst, gebraden boterasperges en brood

Een elegant en smaakvol gerecht waarin mals kalfslendestuk wordt omhuld door een knapperige kruidenkorst, vol aromatische verse kruiden zoals peterselie, tijm en rozemarijn. De boterzachte asperges, gebraden tot een lichte karamelisatie, voegen een rijke, nootachtige smaak toe die perfect past bij het delicate kalfsvlees.

Lees verder
Recepten

Oosterse soep met gehaktballetjes, haasbiefstuk en noodles

Een rijke, smaakvolle soep die Oosterse invloeden combineert met luxe ingrediënten. De hartige bouillon is gevuld met kruidige kalfsgehaktballetjes, dun gesneden malse haasbiefstuk en zijdezachte noodles. Verse kruiden zoals koriander en een vleugje limoen zorgen voor een frisse toets, terwijl groenten zoals bosui, prei en taugé een knapperige bite toevoegen.

Lees verder
Recepten

Ciabatta met kalfsschnitzelreepjes

Een smakelijke en stevige lunch of lichte maaltijd waarbij zachte, knapperige ciabatta wordt gevuld met malse kalfsschnitzelreepjes. De reepjes zijn perfect gekruid en gebakken, waardoor ze sappig en vol van smaak zijn. Gecombineerd met frisse salade en kruidenkaas biedt dit gerecht een heerlijke balans tussen hartig en fris.

Lees verder
Scroll naar boven