Kalfsrollade à la bonne femme
Kalfsrollade à la bonne femme is een klassiek Frans gerecht waarbij malse kalfsrollade wordt bereid met eenvoudige, maar smaakvolle ingrediënten die typerend zijn voor de "huiselijke" Franse keuken. Het vlees wordt traditioneel langzaam gebraden en geserveerd met een combinatie van groenten zoals aardappelen, wortels en doperwten.
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Ingrediënten
- 1 gekruide kalfsrollade
- 1 middelgrote ui fijngesneden
- 1 theelepel verse blaadjes rozemarijn gehakt
- 1 theelepel verse blaadjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 100 gram ontbijtspek in dobbelsteentjes gesneden
- 2 dl Spaanse saus sauce espagnole, pakje
- 1/8 slagroom of kookroom
- zout en peper uit de molen
- braadzak
Instructies
- De gesneden ui, ontbijtspek en kruiden in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De rollade inwrijven met zout en peper, op het mengsel in de braadzak leggen en bedekken met de overige kruiden. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 180°C plaatsen en de rollade in ca. 1 uur garen (de rollade moet nèt gaar en nog sappig zijn).
- Neem de rollade uit de braadzak, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Maak de Spaanse saus volgens de verpakking, voeg de room en het braadvocht uit de braadzak toe en kook het geheel zachtjes tot 2/3 in. Snijd de rollade met een scherp mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de saus.
- Lekker met in boter gebakken dobbelsteentjes aardappel en gestoofde worteltjes en doperwten.
Trefwoord kalfsrollade