Kalfsvlees braden

Kalfsvlees braden

Haal het kalfsvlees een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan op hoog vuur, voeg olie en boter toe en laat de boter uitbruisen.

Leg het kalfsvlees in de pan. Gebruik een vleestang om het vlees niet lek te prikken. Bak het in 3-4 minuten rondom goudbruin. Zet het vuur laag, plaats de deksel schuin op de pan en braad het vlees in ongeveer 60 minuten tot een kerntemperatuur van 54°C, terwijl je het vlees 3-4 keer omdraait. Haal het vlees uit de pan, laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en serveer.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven