Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken

Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan op hoog vuur, voeg de boter toe en laat deze uitbruisen.

Bak de kalfspoulet rondom aan in de boter. Voeg water toe tot het vlees ruim onderstaat, samen met groenten en kruiden. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het tegen het kookpunt aan sudderen. Giet na circa één uur koken de bouillon door een fijne zeef en laat het vocht afkoelen. Scheid het vlees van de groenten.

Maak een roux met de afgekoelde bouillon, voeg het kalfsvlees toe en breng op smaak met kruiden.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven