Kalfsvlees frituren

Kalfsvlees frituren

Haal het kalfsvlees uit de koelkast en dep het droog met keukenpapier.

Bestuif het vlees rondom met tempurabloem en haal het door een vers bereid tempurabeslag. Verhit een wok of diepe pan met 1,5 liter zonnebloemolie tot een temperatuur van 190-200°C.

Frituur de kalfsvleesreepjes in de hete olie en schep regelmatig om. Laat ze in circa 2,5 minuten goudbruin en gaar worden. Haal het vlees met een frituurschep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven