Kalfsvlees smoren
Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verhit een braadpan op hoog vuur, voeg de boter toe en laat deze uitbruisen. Schroei de rollade rondom dicht in ongeveer 5 minuten. Gebruik een vleestang om het vlees niet lek te prikken.
Haal de rollade uit de pan, voeg groenten en kruiden toe en bak deze licht aan. Blus af met wijn en eventueel bouillon tot de groenten net onder staan.
Leg de rollade terug in de pan, zet het vuur laag en plaats de deksel erop. Draai de rollade tijdens het smoren 3 à 4 keer om en bedruip deze met het vocht en de groenten. Laat de rollade ongeveer 90 minuten smoren tot een kerntemperatuur van 65-70°C.
Haal het vlees uit de pan, zeef het smoorvocht en gebruik dit als basis voor de jus. Laat de rollade 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd aan en serveer.