Kalfsvlees ovengebraad

Kalfsvlees ovengebraad

Haal het vlees uit koelkast laat ongeveer een uur op kamertemperatuur komen. Pak een ovenschaal en een braadpan. Maak circa 3 cm diepe inkepingen en vul deze met verse kruiden en knoflook. Zet de pan op het vuur en laat de pan heet worden. Draai het vuur middel.

Doe olie en boter in de pan en laat de boter uitbuisen. Doe de Kalfs Frenched rack in de pan en bak deze circa drie à 4 minuten tot de buitenkant goudbruin is.

Haal de Frenched rack uit de pan en leg het in de ovenschaal. Giet het braad vocht over de Frenched rack en verwarm de oven op 80°. Schuif de ovenschaal in de oven en haal het kalfsvlees na circa 90 minuten op een kerntemperatuur van 55° uit de oven. Haal de kruiden en knoflook uit het kalfsvlees.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven