Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Salade met kalfstong “Ravigotte”
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
68 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
1
stuk
kalfstong
3
l
water
300
gram
winterwortelblokjes
300
gram
knolselderij blokjes
200
gram
ui gesneden
200
gram
prei gesneden
5
takjes tijm
2
takjes rozemarijn
5
blaadjes laurier
peper en zout
Salade:
veldsla gewassen en gedroogd
1
sjalotje gesnipperd
12
appelkappertjes in helften
dragonblaadjes
bieslook
peterselie
50
gr
olijfolie
20
gram
witte wijn azijn
peper en zout
Bereidingswijze
Stap 0/3 (0% voltooid)
1
Doe water, groenten en kruiden en peper in een pan en breng aan de kook, voeg de kalfstong toe en kook zacht in 2-2,5 uur gaar. Als het puntje bij het knijpen zacht is is de tong gaar. Laat 10 minuten afkoelen en pel de buiten laag er af.
2
Fruit voor de salade de sjalot in een scheut olie, voeg kappertjes en gesneden kruiden toe en blus af met de azijn. Voeg de rest van de olijfolie toe en breng op smaak.
3
Snij de tong in de lengte in plakken en grill deze in een grillpan of op een houtskoolgrill. Leg op het bord, decoreer met de veldsla en bedruip met de ravigotte dressing. Als finishing touch een handje verse micro-greens (kiemgroenten).
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.
Hotdog van kalfssaucijs met coleslaw, gekarameliseerde ui en knapperige toppings.
Vitello Tonato van kalfsmedaillon met gedroogde kappertjes.