Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfshaas met asperges en eiersalade
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
180
gr
kalfshaas
300
gr
asperges
250
gr
champignons
2
eieren
50
gr
Griekse yoghurt 0%
30
gr
friteslijn
10
gr
curry
3
takjes verse peterselie
Knoflookpoeder
Chilivlokken
Peper & Zeezout
Bereidingswijze
Stap 0/5 (0% voltooid)
1
Asperges; ik houd er van! En ik houd er ook van om het niet altijd op de ‘klassieke’ manieren te eten, maar een beetje af te wisselen.
2
Kook als eerste de eieren en laat deze afkoelen. Kook dan de asperges zoals je dat altijd doet en bak ondertussen de champignons bruin. Wanneer de eieren afgekoeld zijn maak je hier een sausje van door de gekookte eieren te prakken met de Griekse yoghurt, friteslijn, curry, verse peterselie en de kruiden.
3
Schroei tot slot de kalfshaas rondom dicht (rare: 1-2 minuten per kant | medium: 3 minuten per kant). Verpak de kalfshaas in alufolie voor ca 2 minuten en laat even rusten. Leg vervolgens alles op een bord , strooi eventueel nog wat peterselie over het geheel en geniet!
4
Deze variant met kalfshaas en het eier-salade-sausje is echt goud!
5
Bron: Chantal | Recepten
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.