Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Oester met warme salade van nieuwe aardappeltjes met geraspte citroen en rucola
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks kalfsoester
2
eetl. olijfolie
zout en peper
1
kg
verse krieltjes in de schil
150
gram
rucola
3
eetl olijfolie
1
citroen
Bereidingswijze
Stap 0/3 (0% voltooid)
1
Wrijf de oesters in met de olijfolie. Laat ze op temperatuur komen buiten de koeling, circa 30 minuten. Borstel en was de krieltjes. Kook de krieltjes in water met zout gaar. Giet de krieltjes af en hou warm.
2
Grill de oesters om en om in een matig hete pan circa 3 minuten aan iedere kant. Laat het vlees rusten op een warm bord en dek af met plasticfolie. Vlak voor het serveren bestrooien met zout en peper Snij de krieltjes door de helft, meng in een ruime kom met de olijfolie en de rucola sla. Bestrooi met zeezout.
3
Verdeel de krieltjes met de rucola op het midden van 4 warme borden bestrooi met de geraspte citroenschil en besprenkel met het citroensap. Snij het vlees in plakjes en leg op de krieltjes en rucola salade.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.