Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Gegrilde kalfshaas tournedos met zomerse puree
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd
60 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks Kalfshaas tournados
500
gr
geschilde kruimige aardappelen
150
gr
rucola gewassen en gesneden
50
gr
boter
50
gr
zongedroogde tomaten gesneden
25
gr
geroosterde pijnboompitten
200
gr
cherrytomaten
2
tenen
knoflook doorgesneden
Tijmblaadjes
Rozemarijn
Olijfolie
Jus
Peper en zout
Bereidingswijze
Stap 0/6 (0% voltooid)
1
Haal de tournedos een uur voor de bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2
Kook de aardappelen met de knoflook, wat tijm en rozemarijn. Giet af en pureer met boter, rucola, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, wat olie van de tomaten en peper en zout naar smaak.
3
Rooster de cherrytomaten ongeveer 5 minuten met wat olijfolie, peper, zout en tijm in de oven op 180°C.
4
Verhit een grillpan, strijk met een kwastje een beetje olie op de tournedos en gril ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Zet ze ongeveer 20 minuten op een bakplaat in de oven op 80°C.
5
Schep de puree in een dresseerring op het bord om een mooie vorm te krijgen en leg de tournedos erop. Maak af met de tomaten en wat jus naar keuze.
6
Geniet van dit feestje!
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.