Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Blinde vink, met tomaat en knoflookschuim.
Een variant op een klassieke favoriet, waarin de blinde vink wordt gecombineerd met de frisse en volle smaken van tomaat en een luchtig knoflookschuim.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
kalfs kalfs blinde vinken
1
eetlepel
olijfolie
4
Italiaanse tomaten gepeld en in kwarten gesneden
1
glas droge witte wijn
1
eetlepel
verse dragon blaadjes
1
theelepel
boter
1
teentjes knoflook grof gehakt
1
deciliter
slagroom of kookroom
1
deciliter
melk
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Verwarm de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de blinde vinken rondom goudbruin en nèt gaar van binnen.
2
Neem de blinde vinken uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm.
3
Fruit de knoflook in de boter zonder te kleuren.
4
Voeg de room toe en kook alles zachtjes tot 2/3 in, pureer en zeef het mengsel.
5
Voeg de melk toe en klop het geheel schuimig met een garde of staafmixer.
6
Bak de in vieren gesneden tomaat in de resterende olijfolie, voeg witte wijn en de gehakte dragon blaadjes toe en breng met zout en peper op smaak.
7
Presenteer de blinde vinken op het tomatenmengsel en schep het knoflookschuim rondom.
8
Lekker met in de oven gebakken aardappels met rozemarijn en zeezout.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsribeye met chutney van tomaatjes, basilicum en olijven en groene tagliatelle.
Kalfstong met doperwten en hibiscus.
Kalfsspiesjes met flatbread, yoghurtdip en mais met ras el hanout.
Hartzwezerik met miso-glazed paksoi en geroosterde shiitake op spies.