Ga naar de inhoud
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Home
Alle recepten
Kookvideo’s
FAQ
Over Kalfsvlees
Kalfsribeye met peultjes.
Een smaakvol en elegant gerecht waarin de sappige, boterzachte kalfsribeye perfect samengaat met de knapperige frisheid van verse peultjes.
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
30 minuten
Totale bereidingstijd
30 minuten
portie aantal
−
4
porties
+
Ingrediënten
4
stuks à 150 gram kalfsribeye
500
gram
peultjes
boter
zout en versgemalen peper
tarwebloem
suiker
Bereidingswijze
Stap 0/8 (0% voltooid)
1
Kook de peultjes in ruim water beetgaar.
2
Laat ze uitlekken in een vergiet en bestrooi ze licht met suiker.
3
Doe de peultjes in een schaal en houd ze warm.
4
Bestrooi de ribeye's aan beide zijden licht met bloem en peper.
5
Bak het vlees kort aan beide zijden bruin.
6
Doe naar smaak zout op het vlees.
7
Lekker met gebakken aardappeltjes.
8
Tip:* in plaats van peultjes kunnen ook Sugarsnaps en/of broccoli worden gebruikt.
Reset stappen
Ook lekker om te maken
Kalfsborst, geserveerd als blanquette.
Kalfszwezerik met bietenstructuren
Kalfsmedaillons met gegrilde witte asperges, wortelpuree en bearnaisesaus.
Kalfs-smashburger met burgersaus, veldsla, tomaat, rode ui en Parmezaankletskop.